Vekrakos
Spartorama | Προκήρυξη Αγώνα: «Ο Δρόμος των Γεφυριών»

Προκήρυξη Αγώνα: «Ο Δρόμος των Γεφυριών» - video

Spartorama 18/04/2018 Εκτύπωση Αθλητισμός
Προκήρυξη Αγώνα: «Ο Δρόμος των Γεφυριών»
Φιλοσοφία του αγώνα είναι να συνδέσει δρομικά το γεφύρι του Περδικάρη που βρίσκεται εντός του Καραβά με το γεφύρι του Κόπανου
Οδός Εμπόρων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά και η Dimopoulos Coaching προκηρύσσουν και διοργανώνουν τον αγώνα: «Ο Δρόμος των Γεφυριών» συνολικής απόστασης ±8 χιλιομέτρων μετ’ εμποδίων

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Καραβάς Σπάρτη

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Καραβά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 09:00 π.μ. 

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 45 λεπτά το αργότερο πριν την εκκίνηση του αγώνα 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας θα συνδέσει δρομικά το γεφύρι του Περδικάρη που βρίσκεται εντός του Καραβά με το γεφύρι του Κόπανου για το οποίο ο Σύλλογος έχει καταβάλει γιγαντιαία προσπάθεια ανάδειξής του. Παράλληλα θα προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», αποτελώντας κίνητρο ενασχόλησης με τον αθλητισμό για νέους αθλητές. Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια μόνιμης κατοίκησης του οικισμού. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή ±8 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία του Καραβά. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει 15 περίπου εμπόδια και θα κινηθεί επί της παλαιάς και της νέας ε.ο. Σπάρτης-Καστορείου και επί αγροτικών οδών, διασχίζοντας και περνώντας μέσα από τον ποταμό Ευρώτα και τον παραπόταμο Περδικάρη.

Θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας ±2 χιλιομέτρων και με περίπου 5 εμπόδια για παιδιά 12-15 ετών. 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ±8 ΧΛΜ: 2 ώρες 

ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: Σταθμός εφοδιασμού με νερό θα υπάρχει στο μνημείο των φαντάρων, περίπου στο 5,5 χιλιόμετρο. 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες από 16 ετών και άνω. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα υγείας ή τραυματισμού που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Για τους ανήλικους αθλητές που θα συμμετάσχουν είτε στον παιδικό είτε στον βασικό αγώνα είναι απαραίτητη η γονική συγκατάθεση. 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο παπούτσι, και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα. 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

  • Η εκκίνηση του αγώνα θα δίδεται κατά γκρουπ των 40 αθλητών για να αποφευχθεί η συμφόρηση στα εμπόδια και να απολαύσουν όλοι τον αγώνα.
  • Η τελική κατάταξη θα διαμορφωθεί με βάση το χρόνο της επίσημης χρονομέτρησης.   
  • Οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν τον αριθμό υποχρεωτικά στο στήθος για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών και των διοργανωτών.
  • Οι αθλητές που δεν θα ακολουθήσουν την σηματοδοτημένη και προκαθορισμένη διαδρομή θα ακυρώνονται.
  • Στα εμπόδια θα υπάρχουν κριτές. Οι αθλητές που δεν θα περνούν επιτυχημένα κάποιο εμπόδιο θα υποχρεούνται σε ποινή 15 Burpees (κάμψεις με αλμα) υπό την επίβλεψη των κριτών.
  • Στη σελίδα https://www.facebook.com/events/351488185258893/ θα παρέχονται πληροφορίες και νέα σχετικά με τον  αγώνα. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: H γραμματεία του αγώνα θα είναι ανοιχτή από τις 8:00 το πρωί της Κυριακής ως τη λήξη των βραβεύσεων σε χώρο της πλατείας του Καραβά ή στο παρακείμενο προαύλιο του ενοριακού ναού. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=f38e20e66187e82b3805a53c55021a3f

Οι εγγραφές στον βασικό αγώνα θα γίνονται μέχρι την 1η Ιουνίου ή μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού των 200 αθλητών. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ θα πραγματοποιούνται.

Για τον παιδικό αγώνα θα πραγματοποιούνται περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα. Προσοχή: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στη γραμματεία του αγώνα και οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι την συμπλήρωση 100 παίδων αθλητών. 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής του βασικού αγώνα ορίζεται στα 5 ευρώ. Τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά

ΑΡ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 468/296011-71

IBAN: GR6201104680000046829601171

*Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν. 

ΕΠΑΘΛΑ ΑΓΩΝΑ: Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι ανεξάρτητα οι δρομείς που θα τερματίσουν.

Κύπελλα θα λάβουν οι τρεις πρώτοι άνδρες, και τρεις πρώτες γυναίκες του βασικού αγώνα και οι τρεις πρώτοι αθλητές του παιδικού αγώνα. 

ΒΡΑΡΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ: Οι βραβεύσεις του αγώνα, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λήξη του χρονικού ορίου του τελευταίου γκρουπ αθλητών. 

ΠΑΡΟΧΕΣ: Όσοι αθλητές ολοκληρώσουν επιτυχώς τον αγώνα θα λάβουν σακούλα με συμβολικά τοπικά δώρα από τους διοργανωτές

Σε όλους τους συμμετέχοντας και τους συνοδούς του δίνεται η δυνατότητα ξενάγησης στο Γεφύρι του Κόπανου. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία του αγώνα και θα ενημερωθούν σχετικά μετά τη λήξη του αγώνα. 

ΦΥΛΑΞΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜEΝΩΝ: Στη γραμματεία του αγώνα θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας. 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:  Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παρουσία ιατρού και πρώτων βοηθειών κατά την διάρκεια του αγώνα και μέχρι την ολοκλήρωσή του. 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

- Γιάννης Δημόπουλος: 6942518048

- Νίκος Καρμοίρης: 6978071553


Οδός Εμπόρων