Vekrakos
Spartorama | Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Σπάρτη

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Σπάρτη

Λόγια Θέλοντος Νου 12/06/2018 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Σπάρτη
Η Σπάρτη και Λακωνία ολόκληρη στον εθνικό αγώνα για τη Μακεδονία δηλώνει το παρόν της - Μηδενίζει τη χιλιομετρική απόσταση που τη χωρίζει απ΄ αυτήν
Οδός Εμπόρων

Φίλες και φίλοι Λάκωνες, 

Όλες οι φωτιές ξεκινάνε από μια σπίθα. Λίγοι άνθρωποι στην αρχή, πιο πολλοί μετά και τελικά τη Δευτέρα 18 Ιουνίου όλοι οι Λάκωνες, μα κι όποιος άλλος θέλει μπορεί να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας φωνή για να βροντοφωνάξουμε ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ακόμη μια πληγή στο σώμα της πατρίδας. 

Χωρίς κομματικές ταμπέλες, απαγορεύοντας την εκμετάλλευση του συλλαλητηρίου από οποιονδήποτε έχει ενεργό συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση ή είναι εκλεγμένος στα βουλευτικά έδρανα, κάνουμε χρήση του δικαιώματος να διαδηλώσουμε υπερασπιζόμενοι την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια όπως αυτή διαμορφώθηκε με τα αίματα και τις θυσίες των προγόνων μας, απέναντι στους οποίους είμαστε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ απολογούμενοι μέσα από τα λόγια και τα έργα μας. 

Έχοντας την ευλογία και τη στήριξη των δύο μητροπολιτών του νομού μας, με όπλο την πίστη στο Χριστό και την αγάπη στην πατρίδα εκφράζουμε την αντίθεση μας στον επιχειρούμενο "ακρωτηριασμό" της Μακεδονίας άρα και της πατρίδας. Το κράτος των Σκοπίων δεν θέλει μόνο το όνομα της Μακεδονίας μας. Θέλει κατοχύρωση "μακεδονικής" γλώσσας καθώς επίσης και άρθρα στο σύνταγμα του, που παραπέμπουν σε αλυτρωτικές διαθέσεις έναντι ημών.

Ας μην γελιόμαστε αγαπητοί συμπολίτες. Το κράτος των Σκοπίων ενώ θα μπορούσε να ονομαστεί π.χ. Δημοκρατία του Βαρδάρη ζητά επίμονα ορισμό,γλώσσα,ιστορία δική μας,να την κάνει δική του, φανερώνοντσς ταυτόχρονα με το σύνταγμα του ότι οι απαιτήσεις από την Ελλάδα στο μέλλον δεν θα σταματήσουν εδώ.Παρατηρούμε παράλληλα κι άλλους γείτονες μας(Τούρκους,Αλβανούς)να εγείρουν συνεχώς τις δικές τους ανιστόρητες απαιτήσεις.Φυσικά και υποστηρίζω την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.Μια συνύπαρξη όμως που θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό των ιστορικών καταβολών,της γλώσσας και τελικά της εδαφικής ακεραιότητας της κάθε χώρας,χωρίς αστερίσκους σε καμμία από τις παραπάνω προυποθέσεις.Δεν θα απαρνηθούμε την ιστορία της πατρίδας μας που γράφτηκε με το αίμα των προγόνων μας προκειμένου να κόψουμε την Ελλάδα σε κομμάτια και να την μοιράσουμε σε όσους μας επιβουλεύονται.

Έχουν αναφερθεί με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, χειρισμοί ελληνικών κυβερνήσεων του παρελθόντος,που ήταν λανθασμένοι διότι έκαναν την πατρίδα μας σταδιακά να διολισθαίνει,δίνοντας διπλωματικό "χώρο" στις κυβερνήσεις των Σκοπίων προκειμένου αργά αλλά σταθερά να φτάσουμε στη σημερινή πραγματικότητα.Το ερώτημα λοιπόν που θέτουν ορισμένοι είναι πια ήταν η αντίδραση όλων ημών ευθύς εξ΄ αρχής.Προφανώς δεν μπορούν να γίνονται συλλαλητήρια κάθε μέρα.Θα θυμίσω όμως σε όσους έχουν ασθενή μνήμη ότι για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας έχει γίνει στο παρελθόν συλλαλητήριο στην πόλη μας(όταν πρωτοεμφανίστηκε το παραπάνω ζήτημα).Θα πω επίσης ότι τώρα που βρίσκεται σε τελικό στάδιο μια μόνιμη λύση που δεν υπηρετεί την ιστορική αλήθεια το αισθητήριο των πολιτών τους οδηγεί ξανά στις πλατείες.Όποια κυβερνητικά λάθη κι αν έγιναν στο παρελθόν, όχι με την ανοχή μας αλλά με την προσμονή μας για αλλαγή ρότας που θα είχε σαν αποτέλεσμα μια ιστορικά δίκαιη λύση,δεν θα αποτελέσουν αφορμή να ανεχθούμε το τελευταίο και μεγαλύτερο λάθος,που θα οδηγήσει ανεπιστρεπτί σε εθνική ήττα πολύ μεγάλων διαστάσεων. 

Για όσους συμπολίτες μας τώρα υποστηρίζουν ότι η υπόθεση της Μακεδονίας είναι τελειωμένη,  για όσους υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο από τις υπεύθυνες κυβερνήσεις της κάθε χώρας κι όχι από "τον όχλο" των συλλαλητηρίων απαντούμε: Όταν η νόμιμη κυβέρνηση κάνει κουρέλι το Σύνταγμα της πατρίδας, μη υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον. Όταν παραχαράσει ή "αγνοεί" ελληνική ιστορία και γλώσσα. Όταν κάνει πως δεν καταλαβαίνει τις "μοίχιες" σκέψεις της κυβέρνησης των Σκοπίων (αλυτρωτικές διαθέσεις). Όταν ξένα κέντρα εξουσίας (Νέα Τάξη Πραγμάτων) σε συνεργασία κάθε φορά με "πρόθυμους" εντολοδόχους θέλουν να μας τεμαχίσουν ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά να αλλοιώσουν τον πληθυσμιακό ιστό της χώρας (λαθρομετανάστες), να καταστήσουν την ορθοδοξία από φως της ψυχής μας, απαγορευμένη μυθοπλασία. Όταν θέλουν να πουν στους Σκοπιανούς επί της ουσίας ελάτε και πάρτε ό,τι θέλετε απ΄ τη Μακεδονία. Όταν ο προφανής πανικός τους από τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τους έκανε να "δημιουργήσουν" τη δική τους αριθμητική απομειώνοντας ετσιθελικά το πλήθος του κόσμου. Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στους δρόμους και στις πλατείες. Θα διατηρούμε ζωντανή και θα σεβόμαστε τη μνήμη των μακεδονομάχων προγόνων μας, διατηρώντας παράλληλα με τη μαζική συμμετοχή μας ,τον πανικό στους κυβερνώντες υπερασπιζόμενοι σε κάθε περίπτωση το τρίπτυχο: Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. 

Επίσης για τους συμπολίτες μας που νιώθουν ότι όλα έχουν τελειώσει τους λέμε απλά ότι: Χαμένη μάχη είναι μόνο αυτή που δεν θέλουμε να δώσουμε. Ας μας πουν όλοι αυτοί τι προτείνουν. Γιατί το εύκολο στη ζωή είναι να απορρίπτεις. Το δύσκολο είναι να προτείνεις. Και το ακόμη πιο εύκολο είναι να απέχεις... Η Σπάρτη και Λακωνία ολόκληρη στον εθνικό αγώνα για τη Μακεδονία δηλώνει το παρόν της. Μηδενίζει τη χιλιομετρική απόσταση που τη χωρίζει απ΄ αυτήν. Σε αυτό το εθνικής διάστασης λακωνικό προσκλητήριο δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ. 

Στις 18 Ιουνίου ας δώσουμε ο καθένας τη δική του απάντηση στο επιχειρούμενο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Την οφείλουμε στους προγόνους μας (είχε και η Λακωνία τη δική της συμμετοχή στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας), την οφείλουμε στους εαυτούς μας αν θέλουμε να μην είμαστε απαθείς μπροστά σε σχέδια εθνικής προδοσίας, μα κυρίως την οφείλουμε στα παιδιά μας δείχνοντας το δρόμο της υπεράσπισης των ιδανικών μας.

 

Ας πούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

 

Καλή αντάμωση στην πλατεία της Σπάρτης στις 18 Ιουνίου

 

ΥΓ: Μην ξεχνάμε πως στο διάβα του χρόνου αυτή η πατρίδα έζησε γιατί πάντα επικρατούσε το θέλημα του Θεού.. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΥΣ "ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ" ΒΓΑΛΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ. ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...

 

Λόγια Θέλοντος Νου


Οδός Εμπόρων