Vekrakos
Spartorama | Συστάθηκε η επιτροπή για το μεταναστευτικό του Δήμου Σπάρτης

Συστάθηκε η επιτροπή για το μεταναστευτικό του Δήμου Σπάρτης

Spartorama 14/12/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Προσφυγικό
Συστάθηκε η επιτροπή για το μεταναστευτικό του Δήμου Σπάρτης
Τα ερωτήματα που συζητήθηκαν θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες
Οδός Εμπόρων

Συστήθηκε με εντολή του Δημάρχου Σπαρτιατών Πέτρου Δούκα η τετραμελή επιτροπή που είχε ανακοινωθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4/12/2009 για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών στην πόλη της Σπάρτης. 

Η επιτροπή αποτελείται από:

  • τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρλάφτη
  • τον εκπρόσωπο του «Δικτύου Ελληνισμού Λακωνίας», Ξενοφώντα Αγγελόπουλο
  • τον εκπρόσωπο της Κίνησης «Η Σπάρτης σε καλεί», Άγι Φωτόπουλο
  • τον εκπρόσωπο της «Σπάρτης-Ανοχύρωτης Πόλης», Πάνο Σουκαρά

Στην συνεδρίαση εκλέχθηκε Προεδρεύων ο Πάνος Σουκαράς

Η συνάντηση γενικά ήταν σε καλό κλίμα αλλά δεν δόθηκε γραπτή απάντηση στον κατάλογο ερωτημάτων που είχαν τεθεί στον Δήμαρχο σε προηγούμενη συνάντηση. 

Ο Αντιδήμαρχος επιχείρησε να μην γίνει συζήτηση, παραπέμποντας τον πρόεδρο της συνεδρίασης σε κάθε ερώτηση που του έκανε σε προηγούμενες δηλώσεις του Δημάρχου ή δηλώνοντας αναρμοδιότητα του Δήμου, ωστόσο τελικά δεσμεύθηκε να απαντήσει σε ορισμένες εξ αυτών στην επόμενη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας. 

Όταν από τον πρόεδρο τονίσθηκε η δυσκολία της επιτυχούς διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών, και των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης στην Μάνη της 17ης Μαρτίου, λόγω της παρουσίας του μεγάλου αριθμού μεταναστών-απρόσκλητων στην Σπάρτη, προκλήθηκε ένταση με τον αντιδήμαρχο, αλλά η συνεδρίαση επανήλθε σε ήπιους τόνους με την παρέμβαση των άλλων μελών. 

Στο τέλος της συνεδρίασης αποφασίσθηκε να επαναληφθεί η συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα, με απαντήσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. 

Τα ερωτήματα που συζητήθηκαν θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες. 

Καλούνται οι πολίτες της Σπάρτης να συμμετάσχουν στην δημόσια συζήτηση για το μεταναστευτικό τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και αλλού, καθώς είναι ένα θέμα που δεν θα λυθεί άμεσα, αλλά θα απασχολήσει την πόλη μας τα επόμενα χρόνια.

Εκ μέρους της επιτροπής για το μεταναστευτικό του Δήμου Σπαρτιατών
Ξενοφώντας Αγγελόπουλος


Οδός Εμπόρων