Vekrakos
Spartorama | Λόγια Θέλοντος Νου: «Τελευταία Ερωτήματα πριν την Ανάσταση»

Λόγια Θέλοντος Νου: «Τελευταία Ερωτήματα πριν την Ανάσταση»

Λόγια Θέλοντος Νου 18/04/2020 Εκτύπωση Άρθρα Εκκλησία Κοινωνία Υγεία
Λόγια Θέλοντος Νου: «Τελευταία Ερωτήματα πριν την Ανάσταση»
«Εσείς κύριοι της Ιεράς Συνόδου που από Άμβωνος μας λέτε ότι ο Χριστός παρακολουθεί κάθε μας βήμα κάνετε τώρα σαν να μην Τον βλέπετε. Κι ας είστε μπροστά στο Θείο Δράμα. Κι ας είστε μπροστά στον Επιτάφιο»
Οδός Εμπόρων

Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς οι πιστοί να μπορούν να ανάψουν ένα κερί. Χωρίς να μπορούν να κοινωνήσουν. Χωρίς να γίνει περιφορά του Επιταφίου έστω σε άδειους δρόμους. Χωρίς να μπορούμε να ανάψουμε το καντήλι στους νεκρούς μας! 

Είμαστε όμως ευτυχείς! Γιατί η πειθαρχία μας στα μέτρα της κυβερνήσεως μείωσε τα κρούσματα του κορωνοϊού. Κι ας ήταν τα τζαμιά όλες τις προηγούμενες ημέρες ανοικτά. Κι ας κυκλοφορούν οι Ρομά σε πολλές περιπτώσεις ανεξέλεγκτοι κι ατιμώρητοι (όπως και πριν άλλωστε). Κι ας είδαμε έκπληκτοι τον πρόεδρο των Ρομά στη Λάρισα να λέει ότι οι ρΡμά θέλουν οικονομική βοήθεια γιατί δεν μπορούν τώρα να κλέψουν επειδή κλειστήκαμε στα σπίτια μας (λαβράκι που έβγαλε η επίσκεψη Χαρδαλιά, Τσιόδρα). Κι ας έχει πιάσει ταβάνι ο αριθμός των κρουσμάτων της αμαρτωλότητος μας. Θυμίζω και πάλι ότι τα καρφιά της Σταύρωσης του Ιησού τα έφτιαξαν γύφτοι!!! Μάλιστα έφτιαξαν πιο πολλά από αυτά που τους είχαν παραγγείλει!!! Για να ξέρουμε για ποιους μιλάμε. Κι ας έρχονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης νέες ορδές λαθρουγειονομικών βομβών στην ενδοχώρα και εσχάτως και στην Κρήτη από την Λιβύη (εκεί να δείτε τι έχει να γίνει). 

Κι όλα αυτά με την ηγεσία της Εκκλησίας μονίμως υποταγμένη στα κελεύσματα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. Η «κατ’ οικονομία» άσκηση των καθηκόντων σας Μακαριότατε βλάπτει σοβαρά το ορθόδοξο ποίμνιο, την πατρίδα μα πιο πολύ εσάς. Το τελευταίο βέβαιο το προσπερνάτε, ελαφρά τη καρδία ως φαίνεται. 

Εσείς κύριοι της Ιεράς Συνόδου που από Άμβωνος μας λέτε ότι ο Χριστός παρακολουθεί κάθε μας βήμα κάνετε τώρα σαν να μην Τον βλέπετε. Κι ας είστε μπροστά στο Θείο Δράμα. Κι ας είστε μπροστά στον Επιτάφιο.

Τέσσερα ερωτήματα πριν την Ανάσταση

  1. Τα οικονομικά αλισβερίσια με την εκάστοτε κυβέρνηση (δηλαδή τα δικά σας 30 αργύρια) ως πότε θα σας κάνουν να υπακούτε τυφλά στα κελεύσματα της πολιτικής εξουσίας;
  2. Αν λέω, αν είχατε τον ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ τι θα του λέγατε κύριοι της Ιεράς Συνόδου; Ότι στερήσατε απ’ τους πιστούς ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ μέσω της Θείας Κοινωνίας για να μην μεταδοθεί ο κορωνοϊός; Είναι σοβαρή απάντηση αυτή; Για μια ακόμη φορά παρακαλώ να μου πείτε που αναφέρεται η παραπάνω επισήμανση μου στο Ιερό Ευαγγέλιο. Η μέχρι τώρα σιωπή σας δυστυχώς με δικαιώνει. 
  3. Αφού όπως είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ η απαγόρευση τέλεσης Μυστηρίου διώκεται από το νόμο γιατί Μακαριότατε δεν κινητοποιήσατε τις νομικές σας υπηρεσίες; Τις αφήσατε κατ’ οικονομίαν να ξεκουραστούν λόγω Πάσχα; Άμα όμως σας πειράξουν το παγκάρι, οι νομικοί σας σύμβουλοι θα δουλεύουν απνευστί φαντάζομαι μέχρι να πάνε τα λεφτά και οι καρδιές στη θέση τους.
  4. Όταν αργά ή γρήγορα περάσει η πανδημία και κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική τέφρα που θα αφήσει, όλοι εσείς, κυβέρνηση και βουλευτές, αρχιερείς της εκκλησίας, τηλεκατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι που πουλάτε καθημερινά φόβο, τρόμο και θάνατο, τηλεοπτικοί καθοδηγητές του λαού εν μέσω πανδημίας, θα έχετε να φάτε και να ζήσετε με τους δικούς σας ανθρώπους. Στο λαό ποιος θα δώσει δουλειά και φαγητό;

Το θέμα δεν είναι μόνο να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό. Πρέπει να ζήσουμε και μετά από αυτόν. Τότε που εσείς δεν θα έχετε πρόβλημα βιωσιμότητας, αλλά θα το έχουμε όλοι εμείς. Εκτός κι αν πρέπει να σας είμαστε ευγνώμονες γιατί μοχθείτε να μας γλιτώσετε από τον απότομο θάνατο του κορωνοϊού, χαρίζοντας μας τον αργό θάνατο της οικονομικής ασφυξίας με νέα μνημόνια, παράλληλα με τον αφελληνισμό της πατρίδας έτσι ώστε στο μέλλον οι κλειστοί ναοί να είναι μια ευχάριστη κυβερνητική απόφαση για την πλειοψηφία των κατοίκων (μουσουλμάνοι και κάθε λογής θρησκευτικά δόγματα ξένα προς την ορθόδοξη πίστη). 

Το σεβασμό μου σε όσους ιερείς άνοιξαν τους ναούς για να προσκυνήσουν και να κοινωνήσουν οι πιστοί. Θα έπρεπε όμως κι εμείς σεβόμενοι τη δυνατότητα που έδωσαν οι ιερείς, να τηρήσουμε τις αποστάσεις για να μη δώσουμε δικαίωμα στις αρχές να τους συλλάβουν. Όσο για τους ρουφιάνους ας θυμηθούν το τέλος του Ιούδα. Ό,τι και να κάνουμε από τη Θεία Δίκη δεν ξεφεύγει κανένα σφάλμα (έτσι δεν είναι Μακαριότατε);

 

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ. ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. 

Αναστήτω ο Θεός και διεσκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν. 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΨΗΛΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

 

Καλή Ανάσταση Έλληνες

 

Για την υπογραφή
Λόγια Θέλοντος Νου


Οδός Εμπόρων