Vekrakos
Spartorama | «Όσοι κάνουν τέχνες», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Όσοι κάνουν τέχνες», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 10/07/2020 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Πολιτισμός Φιλοσοφία
«Όσοι κάνουν τέχνες», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Σπάνια όσοι κάνουν τέχνες υπηρετούν το ίδιο το έργο τους και το λατρεύουν σα θεό και ως τέλος των πραγμάτων το θεωρούν και μήτε χαίρονται, μήτε λυπούνται άμα το φτιάχνουν»
Οδός Εμπόρων

Όλο και κάποιον επιθυμούν όσοι κάνουν τέχνη να ευχαριστήσουν σαν φτιάχνουν κάτι. Ένα αγαπημένο ή μιαν αγαπημένη, μια κοινότητα, ένα Θεό που πιστεύουν, γονείς που πολύ αμφισβήτησαν επιλογές  στη νιότη τους, κάποιους εχθρούς ζητούν, έστω ενδόμυχα, να αποστομώσουν. 

Κάποτε όσοι κάνουν τέχνες επιζητούν να κρυφτούν μέσα στα έργα τους και να παρηγορηθούν, άλλοτε τα χρησιμοποιούν για να  βγάλουν τον πόνο και το παράπονο τους, και ενίοτε  τελευταίο οχυρό γίνονται τα έργα της τέχνης για να διασώσουν μια ψίχα αθώο κι αμόλευτο εαυτό από τα μοχθηρά βλέμματα του κόσμου και την ασέβεια των βέβαιων ανθρώπων. 

Σπάνια όσοι κάνουν τέχνες υπηρετούν το ίδιο το έργο τους και το λατρεύουν σα θεό και ως τέλος των πραγμάτων το θεωρούν και μήτε χαίρονται, μήτε λυπούνται άμα το φτιάχνουν. 

Απλά κυλούν μέσα του, μεγαλώνουν με αυτό, γίνονται όπως αυτό και ύστερα απομακρύνονται σιωπηλά ζητώντας αλλού τιμή, φίλους, παρηγορία, θεό, λύσεις, θάνατο τίμιο.

Γεώργιος Κόρδης, kordis.gr

 

Μάσκα εαυτός. Ψηφιακή ζωγραφική, Giclee Prints, 80?80 cm. 2019.


Οδός Εμπόρων