Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «21η Νοεμβρίου: Διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία»

Νεοκλής Κρητικός: «21η Νοεμβρίου: Διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία»

Spartorama 21/11/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Νεοκλής Κρητικός: «21η Νοεμβρίου: Διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία»
Η Παναγία πάντοτε από την Βυζαντινή περίοδο ήταν προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό πέρασε στην Παράδοση του Έθνους
Οδός Εμπόρων

Γιορτάζουμε, σήμερα, τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία μεγάλη θεομητορική γιορτή, καθώς η Παναγία εισέρχεται στο Ναό του Σολομώντα, στα Άγια των Αγίων και πραγματοποιείται έτσι ακόμη ένα βήμα στο σχέδιο του Θεού για την Ενανθρώπηση του Λόγου.

Αυτήν τη σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία γιορτάζουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, δηλαδή ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική μας Αεροπορία, οι φύλακες του Έθνους και οι υπερασπιστές της εθνικής μας κυριαρχίας. Η Παναγία πάντοτε από την Βυζαντινή περίοδο ήταν προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό πέρασε στην Παράδοση του Έθνους.

Οι Ένοπλες Δύναμεις μας, οι άνδρες και οι γυναίκες όλων των όπλων, τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν καταδείξει την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και ικανότητα, την υπομονή και την άρτια εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες πολέμου και απειλής.

Είμαστε βέβαιοι ότι όποτε και αν το απαιτήσουν οι καιροί οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πράξουν αυτό που απαιτούν οι θυσίες των προγόνων, το πνεύμα της θυσίας και το καθήκον απέναντι στην Ιστορία του Έθνους ακολουθώντας την τελευταία ευχή της Σπαρτιάτισσας μάνας: «Ήταν ή επί τας».

Χρόνια πολλά!

 

Βουλευτής Λακωνίας
Νέα Δημοκρατία
Κρητικός Νεοκλής


Οδός Εμπόρων