Vekrakos
Spartorama | «Συνταγές Επιτυχίας», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Συνταγές Επιτυχίας», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 21/11/2020 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Φιλοσοφία
«Συνταγές Επιτυχίας», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Επιτυχία είναι θαρρώ να νοιώσεις πως δεν υπάρχει αγώνας ν? αγωνιστείς και μάχη να κερδίσεις, πως όλα είναι κοινή απάτη και ψευδαίσθηση πρόκλησης ανουσίου ενδιαφέροντος...»
Οδός Εμπόρων

Τα χρόνια περνούν, τα χρόνια πέρασαν. Δεν κατάφερα ακόμα να μάθω, να βρω το μυστικό της επιτυχίας. Τί κι αν δούλεψα σκληρά κι ακατάπαυστα, τί κι αν εργάστηκα  διαρκώς με αφιέρωση και πάθος για όσα έκανα. Τί κι αν εκουσίως από ανθρώπους αποκόπηκα, τί  κι αν θυσίασα παρέες φίλων και γνωστών παρηγορητικές, τί κι αν απαρνήθηκα τις συνήθεις των κανονικών ανθρώπων, ηδονές κι έζησα στερημένος κοινής χαράς. Τίποτα δεν έφτασε, τίποτα από όλα αυτά δεν στάθηκε αρκετό για να αγγίξω την επιτυχία. Και μην πάει ο νους σας σε τίποτα σπουδαία και τρανταχτά πράγματα.

Απλά πράγματα συστήνουν στο νου μου την επιτυχία. Ένα ενδιαφέρον από τους εδικούς μου, μια καλή κουβέντα από φίλους και ένας λόγος επαινετικός της προσπάθειας έστω από ομοτέχνους. Μα πάνω απ΄ όλα επιτυχία είναι θαρρώ να ξυπνήσεις ένα πρωί και να αισθανθείς πως δεν πρέπει να κυνηγήσεις τον εαυτό σου, πως δεν είσαι υπόχρεος να φτάσεις κάπου σε κάποια ποιότητα άφταστη και μακρινή. Επιτυχία είναι θαρρώ να νοιώσεις πως δεν υπάρχει αγώνας ν΄ αγωνιστείς και μάχη να κερδίσεις, πως όλα είναι κοινή απάτη και ψευδαίσθηση πρόκλησης ανουσίου ενδιαφέροντος, πως όλα είναι μια στημένη υπόθεση εξουσιών χωρίς λόγο και προορισμό.

Επιτυχία είναι να χαρείς που δεν υπάρχεις πια σε ένα σύστημα σχέσεων μάταιων κι εξουσιαστικών, να χάσεις τελεσίδικα την υπόθεση του πολύτιμου εαυτού και να χωρίσεις ανεπιστρεπτί στην χώρα του αχωρήτου, εκεί που δεν έχει βέβαιους εαυτούς, ορισμούς, κλάσματα, εξουσίες, ελέγχους, υπερηφάνειες, απολαύσεις, ιδανικά και προσποιητές ηδονές, παρά μονάχα μια ρυθμική ανάσα τρυφερή που κυκλώνει προστατευτικά τες ψυχές και υπομένει με χαρά το άπειρο.

 

Γεώργιος Κόρδης, kordis.gr


Φωτο άρθρου: Ο Χορός της χαραυγής. Ψηφιακή ζωγραφική, 2019


Οδός Εμπόρων