Vekrakos
Spartorama | «Η Εφήμερη Τέχνη των Ευτελών Πραγμάτων», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Η Εφήμερη Τέχνη των Ευτελών Πραγμάτων», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 01/01/2021 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Φιλοσοφία
«Η Εφήμερη Τέχνη των Ευτελών Πραγμάτων», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Κι άμα η θροφή περισσεύει προσπαθείς να βρεις τρόπους να ομορφύνεις τα περισσεύματα, να μην νοιώθουν περιφρονημένα που δεν τα τίμησαν τα στόματα των ανθρώπων»
Οδός Εμπόρων

Τέχνη που ενσυνειδήτως προορίζεται μοιραία να καταστραφεί σχεδόν με την γέννηση της.

Συχνά γευματίζοντας  ή το πιο πολύ δειπνώντας με φίλους και γνωστούς παραμένεις στο τραπέζι επί μακρόν.

Κι άμα η θροφή περισσεύει προσπαθείς να βρεις τρόπους να ομορφύνεις τα περισσεύματα, να μην νοιώθουν περιφρονημένα που δεν τα τίμησαν τα στόματα των ανθρώπων.

Αλλά  και τα ευτελή της ταβέρνας τραπεζομάντηλα που ευπρεπώς υποδέχτηκαν τις θροφές μας καλούν κι αυτά για ένα άγγιγμα φιλικό, για ένα χάδι τρυφερό και ποιητικό που θα τα μεταμορφώσει για λίγο σε μα ομορφιά του κόσμου πέρα από το άσημο καταφρονεμένο  χρηστικό αντικείμενο.

Τότε επιχειρείς να μεταπλάσεις και δώσεις σε όλα ετούτα ωραία εύσχημη μορφή για να αισθανθούν κι αυτά και εμείς καλύτερα, να νοιώσουμε πως όλα, και τα περισσεύματα, όσα απομένουν, τα απλά χρηστικά υλικά αλλά και τα σκουπίδια ακόμα δικαιούνται να μεταλαμβάνουν στην ωραιότητα της κτίσης, στην ενωτική λειτουργία της ποίησης της κεκαθαρμένης ανθρώπινης ψυχής.

 

Γεώργιος Κόρδης, kordis.gr


Φωτο άρθρου: «Πατατοσαλάτα. Φρανκφούρτη Γερμανίας» και «Το Λαδόξυδο από τις Πιπερίες Φλωρίνης»



Τραπεζομάντηλο στο Εστιατόριον «Η Ωραία Ελλάς» στην Θεσσαλονίκη με εξαιρετικής ποιότητας κυπριακή κουζίνα (δυστυχώς έκλεισε)




Σάλτσα μακαρονάδας. Φρανκφούρτη Γερμανίας

  



Οδός Εμπόρων