Vekrakos
Spartorama | Ο Νεοκλής Κρητικός στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερακίου

Ο Νεοκλής Κρητικός στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερακίου

Spartorama 04/04/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Ο Νεοκλής Κρητικός στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερακίου
Σχετικά με την ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας, θα πρέπει να βρεθεί μία λύση δίκαιη για όλους, η οποία θα δημιουργήσει εξωστρέφεια του προϊόντος προς τις διεθνείς αγορές
Οδός Εμπόρων

Είχα τη χαρά σήμερα Κυριακή, 4 Απριλίου 2021, να συναντήσω από κοντά το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γερακίου και να συζητήσω μαζί τους για τις εξελίξεις στο θέμα των δασικών χαρτών και σε αυτό της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Γιώργος Χρηστάκης, η Γραμματέας Μαρία Πήλιουρα, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Νικίας, το μέλος του Μαργαρίτα Βαρελά, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτης Αγγελέτος, καθώς και άλλα μέλη του συνεταιρισμού.

Τους ενημέρωσα σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να κατοχυρώσουν το τεκμήριο κυριότητας και να διασφαλίσουν έτσι την περιουσία τους.

Σημαντική εξέλιξη σε αυτό παίζει επίσης η αλλαγή του ποσοστού της πύκνωσης των φρυγάνων και των ασπαλάθων, ποσοστό το οποίο καθορίζει και το αν μία έκταση είναι δασώδης η μη δασώδης.

Σχετικά με την ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας, τους ανέφερα εκ νέου την πάγια θέση μου ότι θα πρέπει να βρεθεί μία λύση δίκαιη για όλους, η οποία θα δημιουργήσει εξωστρέφεια του προϊόντος προς τις διεθνείς αγορές και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση και θωράκιση των ελαιοπαραγωγών.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία και σε συνεργασία για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Προχωράμε όλοι μαζί!

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Νεοκλής Δ. Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας, Νέα Δημοκρατία










  



Οδός Εμπόρων