Vekrakos
Spartorama | Θάνος Μιχελόγγονας: «Δεν εμπιστευόμαστε την καλλιτεχνική σας κρίση κ. Δήμαρχε, γιατί θα γεμίσετε την πόλη με πυρσούς και αγάλματα»

Θάνος Μιχελόγγονας: «Δεν εμπιστευόμαστε την καλλιτεχνική σας κρίση κ. Δήμαρχε, γιατί θα γεμίσετε την πόλη με πυρσούς και αγάλματα» - video

Ν.Μ. 06/06/2021 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Θάνος Μιχελόγγονας: «Δεν εμπιστευόμαστε την καλλιτεχνική σας κρίση κ. Δήμαρχε, γιατί θα γεμίσετε την πόλη με πυρσούς και αγάλματα»
Αργειτάκος: «Είστε απίθανος, εκτός τόπου και χρόνου πια»
Οδός Εμπόρων

Φαίνεται ότι συνεχίζεται εντεινόμενη η διαμάχη περί αισθητικής μεταξύ του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θάνου Μιχελόγγονα. Η άποψη του κ. Μιχελλόγγονα είναι ότι σε θέματα καλλιτεχνίας και αισθητικής δεν μπορούν να αποφασίζουν άσχετοι αλλά επιτροπή ειδικών όπως προβλέπει ο νόμος. Η άποψη αυτή προκάλεσε την μήνι του κ. Δημάρχου ο οποίος λίγο ως πολύ κατηγόρησε τον κ. Μιχελόγονα για ατολμία, που παρά το νεαρό της ηλικίας του κολλάει σε διαδικασίες και θα έπρεπε να ντρέπεται για τον τρόπο που αντιμετωπίζει μια τόσο σπουδαία δωρεά από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο επιχειρηματία.

Στο θέμα παρενέβη και ο αρχηγός της παράταξης κ. Αργειτάκος οι απόψεις του οποίου κατακεραυνώθηκαν με απαξιωτικό έως και προκλητικό ύφος από τον κ. Δήμαρχο. «Είστε απίθανος, εκτός τόπου και χρόνου πια» ανέτεινε ο κ. Αργειτάκος και απείλησε ότι θα αποχωρήσει (αλλά το πήρε αμέσως πίσω γελώντας). Και όλα αυτά κάτω από το συγκαταβατικό χαμόγελο του κ. Βολιώτη ο οποίος απέφυγε να πάρει θέση.

Αξίζει το κόπο να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο με τις τοποθετήσεις Δούκα, Αργειτάκου και Μιχελόγγονα και να θαυμάσετε την τραγελαφική εικόνα μιας κοινωνίας που ακόμα ψάχνει την ταυτότητά της. Όλη την καταγεγραμμένη και κατασταλαγμένη εμπειρία των προηγούμενων γενεών, που υποδηλώνει ότι τα καλλιτεχνικά - αισθητικά είναι υποκειμενικά θέματα και απαιτούν γνωμοδοτήσεις από ειδικούς και όχι αιρετούς, καθώς και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική  συναίνεση, έρχεται ο κ. Δούκας να την ανατρέψει, κατηγορώντας μάλιστα τον νέο σε ηλικία και πολλά υποσχόμενο Δημοτικό Σύμβουλο για οπισθοδρομικότητα.

Είναι προφανές ότι ο ρηξικέλευθος κ. Δούκας επιχειρεί να καθορίσει νέα ήθη και έθιμα στο διοικείν της Δημοτικής Αρχής. Ανακάλυψε ξαφνικά και τους σαράντα ένα δημοτικούς συμβούλους που τους ψέγει γιατί δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Πλήρης διαστρέβλωση της κοινής λογικής δηλαδή. Φυσικά κάποιοι μειδιόντες και κάποιοι που επικαλούνται το ήπιο του χαρακτήρα τους, του δίνουν τον χώρο να επιχειρεί και να ξεστομίζει τα ανήκουστα και πρωτοείδωτα. Άλλες κοινωνίες θα είχαν προ πολλού αντιδράσει.

Παραπέμπω στο άρθρο που δημοσιεύτηκε αμέσως μετά την νίκη του κ. Δούκα με τίτλο «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» (βλέπε εδώ). Νομίζω ότι είναι θέμα μηνών, αν δεν αλλάξει κάτι, να εμφανιστεί νέο άρθρο με τίτλο «Εάλω η πόλις». Πολλοί συμπολίτες μας είναι ήδη πεπεισμένοι γι΄ αυτό.

Προς το παρόν χαιρετίζω τον αφορισμό του «άτολμου και οπισθοδρομικού» νέου Δημοτικού Συμβούλου του τίτλου του άρθρου. Είναι και αυτό ένα ψήγμα ελπίδας από τους νέους Σπαρτιάτες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Από την άλλη, πολλοί σκέφτονται ότι όλο αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση όπου μόνο ο κ. Μιχελόγγονας βρίσκεται εκτός θιάσου. Δεν δικαιολογείται αλλιώς η έκπληκτη αφωνία των Δημοτικών Συμβούλων και η γελαστή ή χαμογελαστή αντιμετώπιση του παράλογου από πλευράς δημοτικών αρχόντων. Τι άλλο να υποθέσει κανείς: πολύπλοκους πολιτικούς ελιγμούς ή αφελείς λογικούς συνειρμούς; 

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων