Vekrakos
Spartorama | Άγιος Νεκτάριος: «Ο Άνθρωπος του Θεού», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Άγιος Νεκτάριος: «Ο Άνθρωπος του Θεού», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 29/08/2021 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Πολιτισμός
Άγιος Νεκτάριος: «Ο Άνθρωπος του Θεού», από τον Βαγγέλη Μητράκο
Στο Cinema Center της Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Τον εξόρισαν άδικα, καταδικάστηκε  χωρίς δίκη, συκοφαντήθηκε χωρίς αιτία. Η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» απεικονίζει τις δοκιμασίες και την ανηφορική πορεία προς την πνευματική ολοκλήρωση του Αγίου Νεκταρίου της Αίγινας, καθώς αντιμετωπίζει το άδικο μίσος των εχθρών του, ενώ εκείνος κηρύττει - ως την ύστατη στιγμή Του – τον Λόγο του Θεού, την Συγχώρηση, την Ταπείνωση και την Πίστη.

Πρόκειται για μια ταινία πραγματικά υπέροχη, α΄ προβολής, που απευθύνεται όχι μόνο στους  πιστούς και θρησκευόμενους Χριστιανούς, αλλά  και σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται και βιώνει την αδικία σε κάθε έκφανση της ζωής του.

Σενάριο και σκηνοθεσία υψηλού επιπέδου κι αισθητικής από την Yelena Popovic, καταπληκτική φωτογραφία και αναπαράσταση εποχής, θαυμάσια και υποβλητική μουσική από τον σπουδαίο μουσικό του σινεμά Zbigniew Preisner, εκπληκτικές ερμηνείες από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Χρήστο Λούλη, τον Mickey Rourke, τον Νικήτα Τσακίρογλου και το υπόλοιπο καστ των ηθοποιών και, πάνω απ’ όλα, μια καθηλωτική - υπερβατική ερμηνεία από τον  Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου.

Όπως έγραψε στην κριτική της ταινίας ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης:

«… ο Άρης Σερβετάλης στον ρόλο του Άγιου Νεκτάριου δεν δρα σαν ηθοποιός κι όταν τελειώνει η ταινία, δε ξέρεις αν πρέπει να χειροκροτήσεις ή να κάνεις τον Σταυρό σου.»

Πρόκειται για μια μεγάλη κινηματογραφική στιγμή και μια πρωτιά πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και πνευματικού χαρακτήρα  για την Σπάρτη, που οφείλεται και πάλι, αποκλειστικά, στον Αλέκο Οικονομάκο, τον διευθυντή του  Cinema Center, έναν άνθρωπο που από το 1980 με το σινεμά Άνεσις μέχρι σήμερα με το Cinema Center, επιμένει, παρά τις αντιξοότητες, να προσφέρει υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία και πολιτισμό στην πόλη μας.

Ο «Άνθρωπος του Θεού» είναι μια ταινία που οφείλει να δει κάθε Σπαρτιάτης και Λάκωνας. 

  • Η ταινία θα προβάλλεται μέχρι την Τετάρτη 1/9 στις 7:30 μ. μ. και στις 9:45 μ. μ., στο Cinema Center, Κλεομβρότου 16 (απέναντι από τον ΟΤΕ Σπάρτης).
  • Ο χώρος είναι απόλυτα ασφαλής, με εξασφαλισμένες ΟΛΕΣ τις υγειονομικές συνθήκες και με αυστηρή τήρηση ΟΛΩΝ των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

Σπάρτη 29-8-2021
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων