Vekrakos
Spartorama | Κυνοτροφεία - κολαστήρια: Σε μια αδιάφορη κοινωνία αναλογεί μια αδιάφορη Δημοτική Αρχή

Κυνοτροφεία - κολαστήρια: Σε μια αδιάφορη κοινωνία αναλογεί μια αδιάφορη Δημοτική Αρχή - video

Ν.Μ. 03/03/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Κυνοτροφεία - κολαστήρια: Σε μια αδιάφορη κοινωνία αναλογεί μια αδιάφορη Δημοτική Αρχή
«Το αποκορύφωμα με τους εργάτες είναι ότι μας κοιτούσαν μέσα από το υπηρεσιακό τους όχημα και γελούσαν, έβλεπαν τρεις γυναίκες με τσάπες μέσα στη βροχή και γελούσαν»
Οδός Εμπόρων

Η παρακάτω ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου στα ΜΚΔ είναι συγκλονιστική. 

Υπενθυμίζουμε ότι η κα Σταματίνα Σταματάκου είναι διευθύντρια του «Zero Stray Academy» που αποκάλυψε το νέο σκάνδαλο των κυνοτροφείων Σπάρτης και -μετά από τόσο καιρό- βρίσκεται ακόμη στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσει στη διαδικασία των υιοθεσιών.

Δείτε παρακάτω την χθεσινή 2/3/2022 ανάρτηση της:

«Ξέρω κάποιοι θα λέτε ότι έχουμε πόλεμο -για τον οποίο προφανώς και θλίβομαι βαθύτατα και εξοργίζομαι με την απληστία του είδους μας- κι εγώ ασχολούμαι με τα σκυλιά όμως σε αυτό τον πόλεμο δεν μπορώ να βοηθήσω έμπρακτα. Έχω έρθει πάνω από μία εβδομάδα στη Σπάρτη για να βοηθήσω τα εκατοντάδες σκυλιά των δημοτικών κυνοκομείων τα οποία ζουν στην κόλαση. Δεν θα κρύψω ότι υπάρχουν φορές που έχω ξεπεράσει τα όριά μου από κάθε άποψη κι έχω βρεθεί ακόμη και να σωριάζομαι στις λάσπες νομίζοντας ότι θα πεθάνω. Να φωνάζω, να απαιτώ, να προσπαθώ να βάλω μία τάξη και να βάζω τα κλάματα σχεδόν στα κρυφά, να σκέφτομαι ή να μιλάω για τα ζώα και να λυγίζω.

Κάθε μέρα μου φαίνεται ατέλειωτη, ξημερώνει ο θεός τη μέρα του κι εγώ νομίζω μέχρι να νυχτώσει ότι η γη έχει κάνει περιφορά ολόκληρη. Νιώθω ότι ζω μήνες εδώ. Τις προηγούμενες μέρες όμως μετά το μεσημέρι είχα μια πολύ μικρή αισιοδοξία γιατί πήγαινε όλο και καλύτερα (σε σχέση πάντα με το πώς ήταν). Σήμερα έβρεξε. Σήμερα οι εργάτες του δήμου αποφάσισαν ότι δεν θα καθαρίζουν τα σκυλιά, μας είπαν ότι δεν το λέει το κοντράτο τους. Σήμερα αποφάσισαν ότι δεν θα στρώσουν το χαλίκι και η γιατρός μας Νεφέλη Σίνου υπό καταρρακτώδη βροχή με 1 βαθμό Κελσίου έστρωνε με την τσάπα το χαλίκι, είχε μαζί της και τις νοσηλεύτριες της, και τώρα βέβαια δεν της βγαίνει φωνή όχι από το κρύο τόσο, όσο από τα ουρλιαχτά. Το αποκορύφωμα με τους εργάτες είναι ότι μας κοιτούσαν μέσα από το υπηρεσιακό τους όχημα και γελούσαν, έβλεπαν τρεις γυναίκες με τσάπες μέσα στη βροχή και γελούσαν. Πλημμυρίζαμε μαζί με τα ζώα κι αν δεν ερχόταν εθελοντικά ο Spyros Tzinieris, εγκαταλείποντας για ακόμη μία φορά τη δουλειά του, να φέρει μηχάνημα να στρωθεί το χαλίκι, να κάνει τύπου βόθρο-λάκο και να φτιάξει με νάιλον όλα τα κλουβιά δεν ξέρω τι θα γινόταν.

Η μέρα σήμερα ήταν τραγική για όλους μας, μια βροχή μας βύθισε πάλι στη λάσπη. Μια αχτίδα φωτός ήταν ότι έσπευσε η Έλενα Καλενδριανού και ο Manos Tsaimos με τα πετ ταξί και τα γέμισαν ζώα. Πήρα 9 ζώα στο όνομά μου για να πάνε για νοσηλεία στην κλινική της κ. Ταπούτη και 9 ζώα πήρε η ZΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ που ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ο Δήμος πρέπει να κάνει τη δουλειά του, δεν του ζητάμε τίποτα περισσότερο, πρέπει να καταλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση και να μην μπερδεύει τον εθελοντισμό και την εθελοδουλία, εθελοντές είμαστε κι όχι δούλοι.

Θα είμαι εδώ ακόμη κι όταν φύγω, εδώ στη Σπάρτη αφήνω την ψυχή μου και τη συνείδησή μου γιατί δεν θα είναι καθαρή αν δε βοηθήσω όλα αυτά τα ζώα. Σας εκλιπαρώ όλους να πάρετε έστω ένα σπαρτιατάκι και τα φιλοζωικά σωματεία να αναλάβουν έστω και 5 σκυλιά όσο γεμάτα κι αν είναι. Τα σώζετε από την κόλαση.»


-------


Θα ευχόμουν το παραπάνω κείμενο να υπερβάλει, αλλά δυστυχώς πληροφορούμαι ότι όλα αυτά είναι αλήθεια, και ίσως υπάρχουν και πολλά χειρότερα ακόμη. Ο Δήμος παρόλη την πανελλήνια κατακραυγή εξακολουθεί να αδιαφορεί προκλητικά και όχι μόνον αυτό, αλλά δημιουργεί και προβλήματα στους εθελοντές που έχουν έρθει να βοηθήσουν. Γελάνε κιόλας μαζί τους.

Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής είναι παροιμιώδης. Όχι μόνο δεν δείχνουν την παραμικρή μεταμέλεια για τα νέα κρεματόρια που δημιούργησαν αλλά και αδιαφορούν πλήρως απέναντι στην προσπάθεια αποκατάστασης της ανωμαλίας. Είναι ενδεικτικό ότι ναι μεν παραιτήθηκε από την αρμοδιότητα επίβλεψης των κυνοτροφείων ο προφυλακισθείς υπόδικος αντιδήμαρχος αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη αντικαταστάτης του.

Εκτίθεται η πόλη πανελλαδικά. Η φιλόζωη Ναταλία Γερμανού, στην εβδομαδιαία εκπομπή της, επαναφέρει το θέμα συστηματικά. Η Σταματίνα αρθρογραφεί παντού με το σύνθημα «Υιοθετήστε τα σπαρτιατάκια μας, σας εκλιπαρώ».

Και η Σπάρτη κωφεύει. Οι τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις έκπληκτες και διαλυμένες κοιτάζουν από απόσταση (εκτός από μεμονωμένα άτομα, που προσπαθούν να βοηθήσουν). Πολλοί αρκούνται στο να κοιτούν και να γελούν. Πολλοί, όπως εγώ, ντρέπονται που είναι Σπαρτιάτες.

Όταν τελειώσει το έργο των φιλόζωων και αποκατασταθεί η τάξη στα κυνοτροφεία, αργά ή γρήγορα η αρμοδιότητα θα επανέλθει στον Δήμο, δηλαδή σε εμάς. Πείτε μου, εγγυάται τότε κανείς την πρόοδο στον τομέα; Νομίζω ότι ως δημότες έχουμε τεράστιο έλλειμμα αυτογνωσίας με αποτέλεσμα να εκλέγουμε ότι πιο ακατάλληλο υπάρχει να μας εκπροσωπεί, από το επίπεδο της Δημοτικής Αρχής μέχρι το επίπεδο της ηγεσίας των φιλοζωικών οργανώσεων.

Σκεφτείτε το…

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων