Vekrakos
Spartorama | Γιορτή Πορτοκαλιού 2022 - Στεφανιά Δήμου Ευρώτα

Γιορτή Πορτοκαλιού 2022 - Στεφανιά Δήμου Ευρώτα

Spartorama 10/06/2022 Εκτύπωση Διατροφή Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Γιορτή Πορτοκαλιού 2022 - Στεφανιά Δήμου Ευρώτα
Ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς 30 χρόνια τώρα ετοιμάζει με συνέπεια εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ως προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας
Οδός Εμπόρων

Δύο χρόνια μετά την υγειονομική κρίση λόγω Κορονοϊού η Γιορτή Πορτοκαλιού επανέρχεται πάλι στο φιλόξενο χωριό μας, την Στεφανιά.

Ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς 30 χρόνια τώρα ετοιμάζει με συνέπεια εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ως προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Στεφανιάς με ενδιαφέρουσες ομιλίες, γευσιγνωσία και άλλες εκδηλώσεις τιμούμε το Πορτοκάλι ως βασική πηγή της κοινωνικο-οικονομικής μας ζωής.

Από την εμπνεύστρια του θεσμού αείμνηστη Καίτη Πετροπουλάκη – όπου η Τ.Κ Στεφανιάς την τίμησε με ονοματοδοσία δρόμου- έως σήμερα για τριάντα χρόνια, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς επιχειρεί εθελοντικά κύκλο εκδηλώσεων για το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ μας.

Η Λακωνία, ο κάμπος του Τρινάσου, της Σκάλας, του Έλους και της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Λακωνίας παράγει όχι απλά πολλές ποικιλίες αλλά και αποδεδειγμένα υψηλής ποιότητας.

Δυστυχώς η υψηλή ποιότητα των ποικιλιών της περιοχής μας είναι δυσανάλογη με τις επικρατούσες τιμές με αποτέλεσμα να πλήττεται η αγροτική οικονομία και το οικογενειακό εισόδημα.

Το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό με κυρίαρχο το κόστος παραγωγής αλλά και την λειτουργία δικτύων για την προώθηση του πορτοκαλιού στις διεθνείς αγορές.

Είναι βέβαιο ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην Πολιτεία για την εξεύρεση κατάλληλων θεσμικών παρεμβάσεων από το κόστος παραγωγής, της συνεχιζόμενες ελληνοποιήσεις, την εξυγίανση των εξαγωγικών δικτύων αλλά και τις πρωτοβουλίες των εμπορικών ακολούθων των Πρεσβειών μας σε όλο τον κόσμο.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας και οι ανάλογες αποζημιώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν με συχνότητα την περιοχή μας λόγω κλιματικής αλλαγής με τον ΕΛΓΑ να μην ανταποκρίνεται στις ανάλογες αποζημιώσεις!

Αναγκαία για την περιοχή μας τα έργα υποδομής (κλειστό σύστημα Τρινάσου) για την αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης , τα αντιπλημμυρικά έργα ,το ασφαλές οδικό δίκτυο αλλά και το οριστικό ξεκαθάρισμα των δασικών χαρτών που ταλαιπωρούν κυρίως τους αγρότες της περιοχή μας.

Για μια ακόμα φορά αξίζουν τα συγχαρητήρια μας στο Σύλλογο Γυναικών Στεφανιάς  όπου ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο είναι αρωγός και συμμέτοχος.

Ιδιαίτερα σημαντικό που η Γιορτή Πορτοκαλιού είναι στις Χαμένες και Αλησμόνητες Πατρίδες – 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η ιστορική μνήμη μας διδάσκει τον Πατριωτισμό και την Εθνική Ενότητα των Ελλήνων μπροστά στην νέα επιθετικότητα της Τουρκίας.

Σας προσκαλούμε όλους στις εκδηλώσεις της ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2022 με διοργανωτή τον Σύλλογο Γυναικών Στεφανιάς υπό  την αιγίδα της Π.Ε Λακωνίας, του Δήμου Ευρώτα και της Τ.Κ Στεφανιάς.


Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Στεφανιάς
Χρήστος Παπαδάκος




  



Οδός Εμπόρων