Vekrakos
Spartorama | Θέμης Πατσιλίβας στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Το έχετε καταντήσει τσίρκο»

Θέμης Πατσιλίβας στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Το έχετε καταντήσει τσίρκο» - video

Ν.Μ. 11/06/2022 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Θέμης Πατσιλίβας στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Το έχετε καταντήσει τσίρκο»
Ο όρος «διπλωματία» είναι άγνωστος σε μια σχολική τάξη όπως και ο όρος «τιμωρία» είναι άγνωστος σε μια συνεδρίαση ενήλικων εκλεγμένων συμπολιτών μας
Οδός Εμπόρων

Η κόντρα μεταξύ του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου και Αρχηγού της νεοϊδρυθείσας Δημοτικής Παράταξης «Νέοι Λακεδαιμόνιοι» και της προέδρου του Δ.Σ., συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Ο κος Πατσιλίβας (προσπαθώντας να εκφράσει την διαφωνία του σε αυτά που ειπώθηκαν από τους αντιδημάρχους κ.κ. Καρλαύτη και Κανακάκο και επειδή η κα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν του έδινε το λόγο εξεστόμισε την κατηγορία ότι η συνεδρίαση έχει καταντήσει τσίρκο.

Από εδώ και πέρα αρχίσει ο λάθος χειρισμός της κας Πρόεδρου. Αντί να αγνοήσει παντελώς και επιδεικτικά τον κ. Πατσιλίβα, πήρε την κατηγορία προσωπικά και ενώ οι άλλοι Σύμβουλοι την υποβάθμιζαν γελώντας (και ο κ. Δήμαρχος γέλαγε -φυσικά-), εξοργίστηκε και μεγαλοποίησε το θέμα δίνοντας του δέκα φορές μεγαλύτερη αξία από αυτή που του αναλογούσε.

Δημιουργήθηκε ένταση και φασαρία εκ του μη όντος επειδή ένας Σύμβουλος εξέφρασε μια ακραία άποψη. Τόσο ήταν το μένος της κας Δαράκη να συνετίσει το κ. Πατσιλίβα που αν δεν παρενέβαινε ο εμπειρότατος κ. Βαλιώτης να ζητήσει διακοπή της συνεδρίασης και μετά ο κ. Καρμοίρης εκπροσωπών τον κ. Αργειτάκο που απουσίαζε, ακόμη θα διαπληκτίζονταν.

Είναι εμφανές το πρόβλημα ρεαλισμού της κας Προέδρου που νομίζει ότι απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου τους οπαίους οφείλει να συνετίσει και να τιμωρήσει ώστε να παραδώσει «καλά παιδιά» στην κοινωνία. Δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί ακόμα την ουσία του δύσκολου έργου που κλήθηκε να επιτελέσει. Ο όρος «διπλωματία» είναι άγνωστος σε μια σχολική τάξη όπως και ο όρος «τιμωρία» είναι άγνωστος σε μια συνεδρίαση ενήλικων εκλεγμένων συμπολιτών μας.

Αλλά είπαμε, εκλείψει στελεχών ακόμη και οι «μωρότεροι των ιατρών» καλούνται να υπηρετήσουν και να διοικήσουν θεσμούς. Τα αποτελέσματα, δυστυχώς, φαίνονται σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. όλο εντάσεις και ευτράπελα.

Το έχω ξαναπεί: Ζούμε στην εποχή όπου το standup comedy δεν είναι και πολύ της μόδας στην τηλεόραση. Ειδάλλως οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. Σπάρτης θα αποτελούσαν ανεξάντλητη πηγή υλικού για τους κωμικούς μας.

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων