Vekrakos
Spartorama | Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος»: Εκδηλώσεις Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών 2022

Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος»: Εκδηλώσεις Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών 2022

Spartorama 29/06/2022 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Θέατρο Κοινωνία Λακωνία Μουσική Παιδεία Χρήσιμα
Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος»: Εκδηλώσεις Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών 2022
Στο Γεράκι και στο Δαφνί Λακωνίας σε συνεργασία με διάφορους φορείς...
Οδός Εμπόρων

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», έπειτα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 7 Δεκεμβρίου 1987. Η φετινή 26η Ιουνίου, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς το αποτύπωμα της πανδημίας του COVID-19, ενέτεινε τα καθημερινά προβλήματα των ατόμων.

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος» επέλεξε τις παρακάτω δράσεις – εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν φέτος στον Δ. Ευρώτα:


 Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα «Διαφυγές» - Γεράκι Λακωνίας

Στις 20 Μαίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Κέντρο Γερακίου διαδραστική παράσταση για τη λήψη αποφάσεων σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Το εν λόγω πρόγραμμα ονομάζεται "Διαφυγές" και αφορά σε ένα ολοκληρωμένο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει διαδραστική θεατρική παράσταση με τη χρήση τεχνικών όπως "θέατρο φόρουμ" και "εκπαιδευτικό δράμα". Υλοποιήθηκε από μία ομάδα 4 θεατροπαιδαγωγών και ενός εμψυχωτή – σκηνοθέτη και διήρκησε περίπου δυόμιση (2,5) ώρες.

Σκοπός της παράστασης ήταν να θέσει ερωτήματα και να προβληματίσει τους εφήβους σε θέματα που σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων σε συνθήκες πίεσης και να φέρει τους συμμετέχοντες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από το 2000 σε συνεργασία με φορείς όπως  Κέντρα Πρόληψης, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.












Παράσταση - Αφήγηση Παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους «Ιστορία σαν Παραμύθι» στο Δαφνί Λακωνίας

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 20:30, πραγματοποιήθηκε η αφήγηση του παραμυθιού «Ιστορία σαν Παραμύθι» στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δαφνίου. Η αφήγηση ήταν πρωτότυπη, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που συνδέονται με τη βυζαντινή ιστορία του τόπου μας και συγκεκριμένα του Κάστρου του Μυστρά, με στοιχεία μυθοπλασίας και λογοτεχνικά θέματα της λόγιας και λαϊκής παράδοσής μας, μεταφέροντας τον θεατή στα χρόνια εκείνα.

Η αφήγηση – συγγραφή της ιστορίας ήταν επιμέλεια της κας Γιάννας Κατσουγκράκη, αρχαιολόγος – μουσειοπαιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές στον λαϊκό πολιτισμό και τη συνόδευσε μουσικά ο Χαράλαμπος Γούλας, καθηγητής μουσικής, με σημαντικές συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ κιθάρας και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.










  



Οδός Εμπόρων