Vekrakos
Spartorama | Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης και ο κ. Νίκας στην Βυζαντινή Ιερά Μονή Παναγίας της Φανερωμένης Δρυάλου Ανατ. Μάνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης και ο κ. Νίκας στην Βυζαντινή Ιερά Μονή Παναγίας της Φανερωμένης Δρυάλου Ανατ. Μάνης

Spartorama 03/07/2022 Εκτύπωση Εκκλησία Ιστορία Κοινωνία Λακωνία
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης και ο κ. Νίκας στην Βυζαντινή Ιερά Μονή Παναγίας της Φανερωμένης Δρυάλου Ανατ. Μάνης
Eπισημάνθηκε και κρίθηκε αναγκαία η επίλυση των κτιριακών προβλημάτων του συγκροτήματος της ιστορικής Μονής με τις σπουδαίες τοιχογραφίες των Παλαιολόγειων χρόνων
Οδός Εμπόρων

Τήν Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ μαζί καί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας επεσκέφθηκαν τήν βυζαντινή Ιερά Μονή Παναγίας της Φανερωμένης Δρυάλου Ανατ. Μάνης, προκειμένου νά επισημάνουν εκ του σύνεγγυς, τά κτιριακά προβλήματα του όλου συγκροτήματος της ιστορικής αυτής Μονής καί νά προχωρήσουν αναλόγως στήν επίλυσή τους.

Ο κ. Περιφερειάρχης, πράγματι υπεσχέθη ότι θά συνδράμει τά μέγιστα στα μέτρα της αρμοδιότητός του οντως ώστε η ιερά αυτή Μονή του 11ου αιώνα νά ξαναβρεί την κτιριακή αίγλη της, ο δε Μητροπολίτης ευχήθηκε η λατρεία του Θεού να μη παύσει ποτέ αλλά να συνεχίζεται απροσκόπτως όπως γίνεται καί σήμερα στό αξιόλογο αυτό Μοναστήρι με τις σπουδαιότατες τοιχογραφίες των Παλαιολόγειων χρόνων και η Υπεραγία Θεοτόκος όλους μας να σκέπει και βοηθά.

Στην επίσκεψη έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης καί ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών καί υποδομών κ. Θεόδωρος Βερούτης.








Πηγή: im-manis.gr


Οδός Εμπόρων