Vekrakos
Spartorama | Δαράκη προς Καρμοίρη: «Ο λόγος μου εναντίον του δικού σας»

Δαράκη προς Καρμοίρη: «Ο λόγος μου εναντίον του δικού σας» - video

Ν.Μ. 04/09/2022 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Δαράκη προς Καρμοίρη: «Ο λόγος μου εναντίον του δικού σας»
Ας απολαύσουμε λοιπόν άλλη μια μονοκρατορία επί θητείας Δούκα
Οδός Εμπόρων

Η παραπάνω φράση ειπώθηκε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης προς τον Αντιπρόεδρο στην συνεδρίαση της Τρίτης 23 Αυγούστου 2022. Με άλλα λόγια η κ. Δαράκη υπονοεί ότι ο κ. Καρμοίρης λέει ψέματα. Και για να είμαστε ακριβείς η φράση «ψεύδεστε κ. Καρμοίρη» ακούστηκε να λέγεται από τον υποτιθέμενο αυτήκοο μάρτυρα κ. Καρλαύτη.

Προσέξτε, όλα αυτά λέγονται μεταξύ μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου που σκοπός του είναι να διασφαλίσει την νομιμότητα των συνεδριάσεων και αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλο ένα συλλογικό όργανο κατέρρευσε επί δημαρχίας Δούκα. Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στο μέλλον της Σπάρτης, έστω και στον ένα χρόνο που μένει για να ολοκληρωθεί η θητεία της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής, παραμένει άγνωστο.

Η πόλη επαφίεται στην ποιότητα των σκέψεων και των ικανοτήτων της κας Δαράκη, η οποία όχι μόνον δεν είναι αυθεντία στα διοικητικά του Δήμου αλλά κάνει και συνεχή λάθη. Κλασσικό είναι το τελευταίο παράδειγμα -που ακούγεται και στο βίντεο- με τις τρεις απανωτές και διαφορετικές προσκλήσεις συνεδρίασης προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Όφειλε το προεδρείο (προφανώς εδώ ταυτίζεται με την κα Δαράκη) να έχει διευκρινίσει απολύτως το νομικό πλαίσιο της συνεδρίασης και μετά να προχωρήσει σε πρόσκληση.

Αντ΄αυτού δήλωσε ευθαρσώς ότι από εδώ και πέρα δεν θα μιλάει με τον κ. Καρμοίρη (τον αντιπρόεδρο δηλαδή) για θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά μόνον με τον κ. Αργειτάκο. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Καρμοίρης έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοδιοικητική εμπειρία από την κα Δαράκη καθότι έχει εκλεγεί για πολλές θητείες Δημοτικός Σύμβουλος -και αντιπρόεδρος του Δ.Σ.- και θεωρείται πολύ ενημερωμένος στα διοικητικά.

Ας απολαύσουμε λοιπόν άλλη μια μονοκρατορία επί θητείας Δούκα. Φαίνεται ότι η αλαζονεία, η προχειρότητα της σκέψης και η έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες διαχέεται ταχύτατα στην παράταξή  του.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του κ. Αργειτάκου, του κ.  Κουρεμπή (εκπροσωπούσε τον κ. Βαλιώτη) και του κ. Καλομοίρη (εκπροσωπούσε τον κ. Βουνάση), και αξίζει να τις παρακολουθήσετε στα παρακάτω βίντεο.

Εκείνο όμως που, σε συμβολικό επίπεδο, είναι καταλυτικό ήταν η αντίδραση του κ. Καρμοίρη οποίος εγκατέλειψε την θέση του δίπλα στην Πρόεδρο και εγκαταστάθηκε σε άλλο έδρανο στην πλευρά της παράταξής του (όπως φαίνεται στα τελευταία πλάνα του βίντεο). Η γλώσσα του σώματος είναι πάντοτε αποκαλυπτική. 


Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων