Vekrakos
Spartorama | Δούκας προς τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου: «Τι γελοιότητα λέτε πάλι κ. Καρμοίρη;»

Δούκας προς τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου: «Τι γελοιότητα λέτε πάλι κ. Καρμοίρη;» - video

Ν.Μ. 16/10/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Δούκας προς τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου: «Τι γελοιότητα λέτε πάλι κ. Καρμοίρη;»
Συνεχίζεται ο ηθελημένος υποβιβασμός του θεσμού του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Οδός Εμπόρων

Μετά το απαράδεκτο επεισόδιο και τις αχαρακτήριστες δηλώσεις της κας Δαράκη, ότι δεν πρόκειται να επικοινωνεί πλέον με  τον κ. Καρμοίρη για θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου (βλ. και άρθρο εδώ) συνεχίστηκε η απαξίωση του θεσμού του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και από την πλευρά του Δημάρχου Σπάρτης. 

Πράγματι όταν, στην συνεδρίαση της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου 2022  ο κ. Καρμοίρης ζήτησε τον λόγο και άρχισε να τοποθετείται επί διαδικαστικού θέματος (για τα οποία θέματα, μαζί με το υπόλοιπο προεδρείο είναι ο κατ΄ εξοχήν αρμόδιος) και πριν προλάβει να ολοκληρώσει την φράση του, ο κ. Δούκας (χωρίς να έχει τον λόγο) τον διακόπτει με την παρακάτω φράση «Τι γελοιότητα λέτε πάλι κ. Καρμοίρη;». Φυσικά ο κ. Καρμοίρης αλλά και άλλοι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στον παραπάνω αφορισμό του κ. Δημάρχου.

Ιδιαιτέρως αρνητική εντύπωση προκάλεσε η χλιαρή αντίδραση του κ. Αργειτάκου ο οποίος αρκετά λεπτά μετά το συμβάν και αφού έλαβε τον λόγο για άλλο θέμα βιάστηκε να προσθέσει: «Για χιλιοστό του δευτερολέπτου: Για άλλη μια φορά είστε απαράδεκτος απευθυνόμενος στον κ. Καρμοίρη» και συνέχισε την τοποθέτησή του επί του άλλου θέματος. Ούτε και από τον κ. Βολιώτη ή τον κ. Βσυνάση υπήρξε αντίδραση.

Όπως είναι φυσικό (όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά) ο κ. Καρμοίρης φαινόταν πολύ προβληματισμένος και λίγα λεπτά μετά την τυπική τοποθέτηση(;) του κ. Αργειτάκου μάζεψε τα πράγματά του, εγκατέλειψε τη θέση του στο προεδρείο και εγκαταστάθηκε στα έδρανα της παράταξης του δίπλα στον κ. Πριστούρη.

Ευτυχώς παρόλη την αδράνεια των επικεφαλής των παρατάξεων βρέθηκαν (προς τιμήν τους) δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι όταν τους δόθηκε ο λόγος στηλίτευαν εντονότατα την πολιτική παρεκτροπή του κ. Δημάρχου. Ήταν ο κ. Παναγιώτης Πριστούρης από την παράταξη του κ. Αργειτάκου και ο κ. Χρήστος Πλειώτας από την παράταξη του κ. Βαλιώτη. Μπορείτε να δείτε τις αξιέπαινες τοποθετήσεις των δυο συμβούλων στο παρακάτω βίντεο.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Δήμαρχος θέλησε να πει κάτι για το θέμα, η κα Δαράκη όμως είχε κηρύξει την λήξη της Συνεδρίασης. Ο κος Βαλιώτης τον παρότρυνε να το αφήσει για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Λέτε να επανέλθει ο κ. Δήμαρχος; 

Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι σοβαρό. Όχι γιατί ο κ. Δήμαρχος σχεδόν υβρίζει από μικροφώνου και επίσημα τον κ. Καρμοίρη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πλέον μπορεί να θεωρηθεί και τιμή να σε υβρίζει ο κ. Δούκας με την έννοια ότι η συνέπεια και η αξία σου τού προκαλεί ένα απερίγραπτο εφηβικό παραλήρημα. Εξάλλου ο κ. Καρμοίρης έχει αποδείξει εδώ και χρόνια το ποιος είναι και το αν λέει γελοιότητες ή όχι. 

Το θέμα λοιπόν είναι σοβαρό όχι γιατί ο κ. Δήμαρχος, σαν τον αφελή τσοπανάκο της γνωστής ιστορίας φώναξε για άλλη μια φορά «βοήθεια λύκος στο μαντρί», για να γελάσει με την αναστάτωση που προκαλεί. Έτσι και αλλιώς θα το πληρώσει ακριβά όταν μπει πράγματι ο λύκος στο μαντρί (στις επόμενες εκλογές) αφού κανείς δεν θα τρέξει τότε να τον βοηθήσει (να τον ψηφίσει).

Το πρόβλημα είναι η αντιπολίτευση που πλέον δεν αντιδρά καθόλου ή αντιδρά απαράδεκτα χλιαρά στα εφηβικά παιχνίδια του αφελούς τσοπανάκου. Μα κανείς δεν καταλαβαίνει ότι αφήνοντας έτσι αβασάνιστα τους θεσμούς να καταρρεύσουν (μιλάμε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πια προεδρείο στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, ο κ. Δήμαρχος προεδρεύει εδώ και πολύ καιρό) θα έρθει η στιγμή που η ίδια η αντιπολίτευση θα βρεθεί στην άβολη θέση, όταν μπει ο λύκος στο δικό της μαντρί, κανείς να μην σπεύσει για βοήθεια αφού όλοι, αυτοδίκαια, θα σκεφτούν «μα νομίζαμε ότι κάνατε πλάκα».


Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων