Vekrakos
Spartorama | Μιλάνε για Ελαιοτουρισμό και Γαστρονομία χωρίς να έχουν καλέσει τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο

Μιλάνε για Ελαιοτουρισμό και Γαστρονομία χωρίς να έχουν καλέσει τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο

Ν.Μ. 04/12/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Οικονομία
Μιλάνε για Ελαιοτουρισμό και Γαστρονομία χωρίς να έχουν καλέσει τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο
Απλά όσο και αναμενόμενα, ο Δήμος Σπάρτης επέλεξε να τον αγνοήσει

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Mystras Grand Resort and Spa το «1ο Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης».

Και ποιος θα είναι ο κύριος ομιλητής εκ μέρους της Σπάρτης; Ο κ. Δήμαρχος φυσικά ο οποίος πλέον αποδεικνύεται ειδήμων επί παντός επιστητού. Κράτησε για τον εαυτό του χρόνο μισής ώρας ενώ οι υπόλοιποι ομιλητές (άνθρωποι ειδικοί που θα ταξιδέψουν από μακριά στη Σπάρτη) θα μιλήσουν από δεκαπέντε ως είκοσι λεπτά το πολύ.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει δίπλα μας ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος ο άνθρωπος που έχει κάνει διάσημη την Σπάρτη  με τα επιτεύγματα του στον τομέα της βιολογικής παραγωγής ελιών και ελαιολάδου, στην ελαιοκομική γαστρονομία και στην έρευνα για τις ευεργετικές επιπτώσεις της διατροφής με ελαιόλαδο και ελιές στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου έχουν βραβευτεί με 579 βραβεία στους πλέον σοβαρούς διεθνείς ελαιοκομικούς διαγωνισμούς, αποτελούν την απόλυτη επιλογή ελαιολάδου και ελιών για όλους τους διάσημους σεφ του κόσμου, με υψηλές πωλήσεις σε πασίγνωστα εστιατόρια του κόσμου και καταστήματα στον χώρο της γαστρονομίας απανταχού της γης. Καθημερινά διεθνή έντυπα του χώρου παρουσιάζουν συνεντεύξεις του Γιώργου με την τριακονταετή πορεία του, τα επιτεύγματα του, τις μελλοντικές του κινήσεις και τα οράματά του.

Ενδεικτικό είναι ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2022 το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών Μ.Μ.Ε. τιμά τον Γ. Σακελλαρόπουλο με το Βραβείο «Ευπρέπεια» για την αγάπη του στην Ελληνική Γη, για τον βαθύ και διαχρονικό σεβασμό του προς αυτήν, θέτοντας τις γνώσεις, την εμπειρία και την ψυχή του σε προϊόντα - «πρέσβεις» της Ελλάδας, σε όλα τα πλάτη της γης.

Αυτόν τον άνθρωπο, τον διεθνώς αναγνωρισμένο ως πρότυπο παραγωγού και πυλώνα της εξέλιξης της ελαιοκομικής γαστρονομίας, τον άνθρωπο που οργάνωσε και παρουσίασε την «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα» στο Πανεπιστήμιο του Yale των ΗΠΑ, η Σπάρτη, την οποία διαφημίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όπου σταθεί και όπου βρεθεί, η ίδια του η πατρίδα, επέλεξε να τον αγνοήσει.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί Σπαρτιάτες που γνωρίζουν τον Γιώργο, τις πολύτιμες γνώσεις του στον τομέα, την κριτική του σκέψη, το ήπιο και προσηνή χαρακτήρα του και το αίσθημα προσφοράς που τον χαρακτηρίζει, αντιλαμβάνονται πλήρως τι θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτό το φόρουμ που οργανώνει ο Δήμος.

Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι ο Σακελλαρόπουλος δεν υπάρχει για τη Σπάρτη και τη Λακωνία. Απλά όσο και αναμενόμενα, ο Δήμος Σπάρτης επέλεξε να τον αγνοήσει.

Ζούμε ανώμαλες εποχές Γιώργο. Εκπροσωπώντας πολλούς συμπολίτες μας θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι το «ουδείς προφήτης στον τόπο του» δεν πρόκειται να ισχύσει για εσένα.

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων