Vekrakos
Spartorama | Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Δεδεδήμου - Δαράκη με θέατρο το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Δεδεδήμου - Δαράκη με θέατρο το Δημοτικό Συμβούλιο - video

Ν.Μ. 26/02/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Δεδεδήμου - Δαράκη με θέατρο το Δημοτικό Συμβούλιο
Αυτή τη φορά ήταν η κα Δαράκη που μίλησε για επιλεκτική αντιμετώπιση και μονοπρόσωπες αποφάσεις

Η συνέχεια της αντιπαράθεσης Δεδεδήμου - Δαράκη δόθηκε στην συνεδρίαση του αμέσως επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, 22 Φεβρουαρίου 2023, με αφορμή την απόφαση επταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής, πρόεδρος της οποίας είναι η κα Δεδεδήμου και η οποία αξιολογεί αιτήματα και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιχορήγηση ή όχι πολιτιστικών και αθλητικών συλλογών (αφού το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και περιβάλλοντος δεν διαθέτει τον ανάλογο προϋπολογισμό για να καλύψει τέτοιου είδους αιτήματα).

Πράγματι, η κα Δαράκη ισχυρίστηκε ότι αν η επιτροπή λειτουργούσε σωστά, δεν θα χρειαζόταν όλη αυτή η διαλογική συζήτηση η οποία προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόεδρος της επιτροπής διαμόρφωσε τις εισηγήσεις και στην συνέχεια ήρθε σε επικοινωνία με όλα τα μέλη της όπου και ζήτησε από αυτά την σύμφωνη γνώμη τους. Με όλα τα μέλη πλην της κας Δαράκη, για την ενημέρωση της οποίας ανέθεσε σε υπάλληλο του γραφείου δημάρχου να της ανακοινώσει απλώς την εισήγηση της προέδρου αφού ο υπάλληλος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει επαρκώς στις ερωτήσεις αιτιολόγησης της συγκεκριμένης εισήγησης. Η κα Δαράκη ψήφισε «φυσικά θετικά» όπως δήλωσε αφού δεν θα μπορούσε να στερήσει αναιτιολόγητα από τους συλλόγους την επιχορήγηση. Κατηγόρησε μάλιστα την κα Δεδεδήμου ότι έτσι όπως δουλεύει η επιτροπή κινδυνεύει να κατηγορηθεί για μονοπρόσωπες αποφάσεις.

Η κα Δεδεδήμου έλαβε τον λόγο και ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαίωσε τον τρόπο που λειτούργησε η επιτροπή επικαλούμενη  το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα είχε πολύ βεβαρυμμένο πρόγραμμα και για αυτό ανέθεσε στον υπάλληλο να ενημερώσει αντ’ αυτής την κα Δαράκη. Φυσικά η κα Δαράκη σχολίασε ότι αν κάποιος δεν μπορεί κανείς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την λειτουργία της επιτροπής, θα μπορούσε να δηλώσει παραίτηση.

Ενδεικτική ήταν η σιγή που επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη λήξη και αυτής της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Για δεύτερη φορά λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αρένα αντιπαράθεσης και επίλυσης προσωπικών διαφορών. Μας είναι αδιάφορο τι είδους διαφορές έχουν οι δυο κυρίες. Αυτό θα έπρεπε να απασχολεί τον κ Δήμαρχο ο οποίος όμως δεν αντέδρασε καθόλου στο συνεχιζόμενο show.  Ούτε που του περνάει από το μυαλό να τις συνετίσει αφού έτσι κάνουν μεγάλο κακό στην παράταξη του και κατ΄ελάχιστον να τις απαγορεύσει δια ροπάλου να χρησιμοποιούν το «κοινοβούλιο» της Σπάρτης για να δείξουν ποια είναι η πιο έξυπνη ή η πιο ισχυρή.

Αν συνεχιστεί αυτή η κοκορομαχία (κοτομαχία στην περίπτωσή μας - δυο κότες μάλωναν σε ξένο αχυρώνα) όχι μόνον ο θεσμός υποβιβάζεται και άλλο (από τον πάτο περνάμε ραγδαία στον απόπατο) αλλά και ως πόλη κινδυνεύουμε να γίνουμε πάλι viral σε sites λοιδορίας και ευτελισμού.

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων