Vekrakos
Spartorama | Εις Πρεσβύτερον χειροτονία και διορισμός Ηγούμενου στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων

Εις Πρεσβύτερον χειροτονία και διορισμός Ηγούμενου στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων

Spartorama 04/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Εις Πρεσβύτερον χειροτονία και διορισμός Ηγούμενου στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων
Του πατρός Γρηγορίου Βαλτογιάννη
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στην φερώνυμη ιστορική Ιερά Μονή του Πάρνωνα, τελέσθηκε πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του αδελφού της Μονής, ιεροδιακόνου πατρός Γρηγορίου Βαλτογιάννη. Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο νέος ιερομόναχος αναφέρθηκε στην πολυσήμαντη διακονία που αξιώνεται να αναλάβει απέναντι σε Θεό και ανθρώπους. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην μέχρι σήμερα πορεία της ζωής του και στην απόφασή του να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο, στεκόμενος ιδιαίτερα στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και τον Γέροντά του Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο. 

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε αρχικά για την ιερωσύνη, που αποτελεί την ύψιστη τιμή και ευθύνη που μπορεί να δεχθεί ένας άνθρωπος. Στη συνέχεια απηύθυνε πατρικές συμβουλές στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για την αρετή, την πνευματικότητα, την υπακοή και την θεολογική του κατάρτιση. Μετά την εις Πρεσβύτερον χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον π. Γρηγόριο, ενώ προχώρησε και στην  επίσημη ανακοίνωση του διορισμού τού εν λόγω ιερομονάχου ως Ηγούμενου της Μονής, ευχόμενος επί των ημερών του και με τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού, το ιστορικό Μοναστήρι να γνωρίσει λαμπρές ημέρες. 

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, τον λόγο πήρε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ο οποίος συνεχάρη τον π. Γρηγόριο για την χειροτονία του και τον διορισμό του στη θέση του Ηγούμενου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην πανήγυρη της Μονής και ιδιαίτερα τους εκτός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κληρικούς και λαϊκούς, που έδωσαν το παρών. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλε τη νέα αδελφότητα της Μονής. Ολοκληρώνοντας, παρακάλεσε το εκκλησίασμα να προσεύχεται για την αδελφότητα, ώστε να αποδειχθεί αντάξια της δύσκολης αποστολής της. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκαν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και το μνημόσυνο στους κτήτορες της Μονής. Κατά παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος δεν μπορούσε να παραμείνει, ο Θεοφιλέστατος κ. Πρόδρομος απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη και στον αδελφό της Μονής, ιερομόμαχο π. Λεόντιο. Επίσης τελέσθηκε η ρασοφορία δύο ακόμα νέων δόκιμων αδελφών της Μονής, οι οποίοι έλαβαν τα ονόματα Αιμιλιανός και Εφραίμ.

 

(φώτο: Γεώργιος Βαμβαλής)

immspartis.gr


















  



Οδός Εμπόρων