Vekrakos
Spartorama | «Μεταναστευτικό: ή θα Συνεννοηθούμε ή θα Καταστραφούμε», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

«Μεταναστευτικό: ή θα Συνεννοηθούμε ή θα Καταστραφούμε», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

Ηλίας Παναγιωτακάκος 06/11/2019 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Προσφυγικό
«Μεταναστευτικό: ή θα Συνεννοηθούμε ή θα Καταστραφούμε», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τους πρόσφυγες – μετανάστες: 5.770 πρόσφυγες στην Πελοπόννησο
Οδός Εμπόρων

Το 1 του πληθυσμού ανά περιφέρεια θα υποδεχθεί τις μεταναστευτικές ροές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό (Στ. Πέτσας κυβερνητικός εκπρόσωπος)

Στην Πελοπόννησο με πληθυσμό 577.903 κατοίκους (απογραφή του 2011) θα υποδεχθεί ως πλαφόν 5.770 πρόσφυγες.

  • Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για Εθνικό θέμα/πρόβλημα, όπου η κυβέρνηση «θύμα της δικής της αυταπάτης» δεν μπορεί να επιλύσει μόνη της. Ανεξάρτητα από διαχρονικά λάθη είναι ώρα ευθύνης και εθνικής συνεννόησης. Η σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών είναι βήμα τόλμης για ηρεμία στην χώρα και διεκδικητικό πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αλλαγή της γεωστρατηγικής απέναντι στην Τουρκία και ειρήνευση στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Αναλογικότητα (επί ποινή) στα Κράτη μέλη στις υφιστάμενες ροές των προσφύγων. 
  • Στην Πελοπόννησο αλλά και στην Λακωνία όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι γνωρίζουν όλο τον σχεδιασμό, γιατί και συναντήσεις γίνονται και «πολιτικά μασάζ» υπάρχουν και συμφωνίες προκύπτουν. Γι ‘ αυτό καλό είναι να ανοίξει ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες για τις προθέσεις και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και τις πολιτικές αποφάσεις των διοικούντων. Ο αιφνιδιασμός και τα τετελεσμένα δεν είναι ευδόκιμη λύση… αν έτσι κάποιοι έτσι σκέπτονται!

Ας ακολουθήσουν την πολιτική

«Μεταναστευτικό - ή θα Συνεννοηθούμε ή θα Καταστραφούμε»

Η πρωτοβουλία τους ανήκει


Οδός Εμπόρων