Vekrakos
Spartorama | Φαίνεται να εκλιπαρεί ο κ. Δήμαρχος να γίνει κάτι με το θέμα της πενταώροφης Περικεφαλαίας του Joe

Φαίνεται να εκλιπαρεί ο κ. Δήμαρχος να γίνει κάτι με το θέμα της πενταώροφης Περικεφαλαίας του Joe - video

Ν.Μ. 13/08/2021 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Πολιτική
Φαίνεται να εκλιπαρεί ο κ. Δήμαρχος να γίνει κάτι με το θέμα της πενταώροφης Περικεφαλαίας του Joe
Μια, ουσιαστικά, ανέξοδη και αέναη διαφήμιση της Spartan Race σε όλον τον κόσμο, στηριζόμενη πάνω στο κλέος της ένδοξης πατρίδας μας
Οδός Εμπόρων

Για μία ακόμη φορά επανήλθε από τον κ. Δήμαρχο το θέμα της πενταώροφης περικεφαλαίας που ο ιδιοκτήτης της Spartan Race κ. Joe de Sena, θέλει να δωρίσει στην πόλη (#Joe’s Helmet). Αυτή τη φορά ήταν μια υπόθεση μεταξύ δυο ανδρών του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου, εκλεγμένου με την παράταξη του Βαγγέλη Βαλιώτη, κ. Χρήστου Πλειώτα.

Το παρακάτω απόσπασμα βίντεο από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, την Τετάρτη, 11/8/2021, είναι χαρακτηριστικό.

Μερικές παρατηρήσεις:

Πρώτα από όλα ο κ. Δήμαρχος επανεισάγει το θέμα με αφορμή το ότι ο Joe τον πήρε τηλέφωνο και του υπενθύμισε την εκκρεμότητα, άρα πιέζεται και δεν ξέρει τι να κάνει.

Είναι σαφές ότι η δική του άποψη είναι υπέρ της δωρεάς αφού δηλώνει ευθαρσώς ότι θα «ήταν μεγάλη μας βλακεία και θα είναι κρίμα να αρνηθούμε μια τέτοια δωρεά».

Οι Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του κ. Δημάρχου αποφεύγουν να πάρουν θέση (θυμηθείτε την προηγούμενη φορά όταν ο κ. Δήμαρχος μιλούσε για επιτροπή με Γιαξόγλου, Ζαχαράκη, Δημητρακοπούλου, Τσουλόγιαννη, Δεδεδήμου κ.α.)

Σήμερα απαξιώνει την έννοια της επιτροπής «όταν λέμε συστήνω επιτροπή είναι σαν να λέμε ότι συστήνω για να μην γίνει τίποτα» και εισάγει τον όρο της «συντονιστικής ομάδας εργασίας». Ξεχνάει ότι έχει ιδρύσει αμέτρητες Επιτροπές στην διάρκεια της αλλοπρόσαλλης διετούς διοίκησής του. Ωριμάσαμε τώρα. Ήρθε η ώρα αλλαγής της ορολογίας. Καλώς ήρθατε στην εποχή των «συντονιστικών ομάδων εργασίας».

Μετά από τόσες εβδομάδες αέναων συζητήσεων εγκαταλείπει την παράταξή του και στρεφόμενος σε Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης τον καλεί να δράσει ώστε να δοθεί επιτέλους μια λύση. Φροντίζει βέβαια να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά τον κ. Βαλιώτη που έφερε τον Joe στο προσκήνιο «είναι πολύ καλό για τη Σπάρτη αυτό που έχει γίνει», προσβλέποντας σε συνεργασία στο Δ.Σ. όταν έρθει η ώρα.

Προσφέρει γη και ύδωρ στον κ. Πλειώτα. Εν λευκώ διαχείριση του θέματος με ελεύθερη επιλογή συμβούλων με σκοπό να βρεθεί κάποια κατάλληλη έκταση για να τοποθετηθεί το μεγαλειώδες αυτό έργο τέχνης. Για πρώτη φορά μίλησε για κάποια στρέμματα που θα χρειαστούν αφού θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο parking (σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα) ώστε να μπορούν να παρκάρουν αυτοί που θα επισκέπτονται το μνημείο.

Φυσικά όταν ο κ. Πλειώτας αντέδρασε και επισήμανε, δικαίως, ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και δεν μπορεί η ομάδα να επιλέξει χώρο αν δεν γνωρίζει όλες τις παραμέτρους. Και ζήτησε διευκρινίσεις για το πώς και μέσα σε ποια πλαίσια θα κινηθεί η επιτροπή ομάδα.

Άμεσα ο κ Δήμαρχος πήρε τον λόγο για να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον ρόλο της ομάδας και μπορεί να ρωτήσει ότι θέλει και να λύσει όλες τις απορίες της. Να πει στο τέλος αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Στόχος βέβαια είναι να γίνει κάτι. Άρα η ομάδα έχει έναν περιορισμό. Ότι δεν θα έχει μέλη που είναι αρνητικά διακείμενοι γιατί θα το τορπιλίσουν το θέμα. Καλό θα είναι να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Βέβαια ο κ Πλειώτας, όπως είναι φυσικό, επιφυλάχτηκε να απαντήσει. Πράγματι, ποιος λογικός άνθρωπος θα αναλάμβανε την ευθύνη να εισηγηθεί μία αποδοχή αυτής της ιδιότυπης «δωρεάς», που σκοπό έχει την ουσιαστικά ανέξοδη και αέναη διαφήμιση της Spartan Race σε όλον τον κόσμο, στηριζόμενη πάνω στο κλέος της ένδοξης πατρίδας μας; Είμαι σίγουρος ότι αν υλοποιηθεί αυτό το μεγαλόπνοο promotion project του Joe θα πλημυρίσει η Σπάρτη αλλά και η υφήλιος με μινιατούρες μεταλλικές περικεφαλαίες αντίγραφα του (επισκέψιμου, πιθανόν και με τίμημα) μνημείου. Και τότε δεν θα μας «πάρουν με τις πέτρες» αλλά  «με τις περικεφαλαίες».

Φυσικά πάντα υπάρχει και η πιθανότητα η αιτία του δράματος να μην είναι η ανικανότητα ούτε καν η ηλιθιότητα. Δεν μένει παρά να αναλογιστεί κανείς το περιεχόμενο της παρακάτω φράσης του δημάρχου, όπως είναι, μόνη της και απολύτως αποκομμένης: «Μας κάνει αυτή τη δωρεά, θα είναι κρίμα να την χάσουμε μέσα από τα χέρια μας».


Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων