Vekrakos
Spartorama | «Προς το αντιεμβολιαστικό «κίνημα»: Το 2021 δεν είναι 1885», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Προς το αντιεμβολιαστικό «κίνημα»: Το 2021 δεν είναι 1885», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 30/08/2021 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Υγεία
«Προς το αντιεμβολιαστικό «κίνημα»: Το 2021 δεν είναι 1885», από τον Βαγγέλη Μητράκο
Ελέγετο το 1885: «Η πανδημία της ευλογιάς δεν είναι πραγματική αλλά πρόκειται για μία καμπάνια ιατρών και μέσων ενημέρωσης, για να τρομάξουν τον κόσμο, να τον εκμεταλλευτούν και να κερδοσκοπήσουν»
Οδός Εμπόρων

Οι «αντιεμβολιαστές» δεν είναι ένα νέο κοινωνικό φαινόμενο. Από πάντα υπήρχε μέσα στην κοινωνία μια μερίδα ανθρώπων, που καθοδηγούμενη από αυτόκλητους σωτήρες θολού προσωπείου, αντιδρούσε σε κάθε επιστημονική πρόοδο και εξέλιξη. Αρκεί να θυμηθεί κανείς (ως παράδειγμα εναντίωσης της ελευθερίας της σκέψης και της επιστημονικής έρευνας απέναντι στον σκοταδισμό) τον Γαλιλαίο Γαλιλέι, τον Ιταλό φυσικό, μαθηματικό, αστρονόμο και φιλόσοφο, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε από το ιεροδικείο της Ρώμης στα 1633, επειδή (σε αντίθεση με την ως τότε κατεστημένη αντίληψη και πίστη) υποστήριξε - με βάση την επιστημονική έρευνα - ότι ο Ήλιος στέκει ακίνητος, έχοντας την Γη να περιστρέφεται γύρω του, εκτελώντας διπλή κίνηση.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις αντιδράσεις μιας μεμονωμένης, μικρής μειοψηφίας στα εμβόλια για τον κορωνοϊό, υπάρχει αντιστοιχία με παρόμοιες αντιδράσεις κατά του εμβολίου της φοβερής αρρώστιας της ευλογιάς (συνολικό ποσοστό θνησιμότητας 30-35 ) στα 1885.

Επικεφαλής του «κινήματος» κατά του εμβολίου της ευλογιάς, τότε, ήταν ο Alexander Ross, ο οποίος αυτοχαρακτηριζόταν ως «ο μόνος γιατρός που τόλμησε να αμφισβητήσει το φετίχ του εμβολιασμού» κι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για ν’ αποκτήσει κύρος, φήμη και χρήματα. Βέβαια, στην πορεία, αποδείχτηκε πως είχε εμβολιαστεί κρυφά και ο ίδιος, αλλά συνέχισε, εκ του ασφαλούς, να παραπλανά τις μάζες που τον ακολουθούσαν και τον πίστευαν.

Σε φυλλάδιο που τύπωσε το αντιεμβολιαστικό κίνημα του Ross στο Μόντρεαλ κατά τη διάρκεια της επιδημίας της ευλογιάς, προκειμένου να ανακόψει τον εμβολιασμό, έγραφε:

«Σταματήστε!! Ένα αξιοθρήνητο θέαμα! Οι άνθρωποι οδηγούνται σαν πρόβατα σε σφαγή!! Τυραννία της ιατρικής!!»

Ανάμεσα στα «επιχειρήματα» του Alexander Ross και του «αντιεμβολιαστικού κινήματος του 1885» ήταν και τα παρακάτω: 

  • Η ευλογιά αποτελεί πραγματική απειλή για τη δημόσια υγεία, γιατί δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτική. («ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην ανησυχείτε από την ευλογιά» ήταν ο τίτλος μιας ενότητας του φυλλαδίου του Ross.)
  • Λόγω του εμβολιασμού μπορείς να κολλήσεις ευλογιά αλλά και τύφο, χολέρα, σύφιλη, ακόμα και «δηλητηριασμό του αίματος».
  • Η πανδημία της ευλογιάς δεν είναι πραγματική αλλά πρόκειται για μία καμπάνια ιατρών και μέσων ενημέρωσης, για να τρομάξουν τον κόσμο, να τον εκμεταλλευτούν και να κερδοσκοπήσουν.
  • Δηλώστε ότι ο εμβολιασμός είναι μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας. (Κινούμενα σχέδια παραγωγής Ross απεικόνιζαν έναν άνδρα εργατικής τάξης να εμβολιάζεται βίαια από έναν υπάλληλο υγείας, ενώ κρατείται από έναν αστυνομικό.)
  • Είναι μια τυραννία που χτυπά τα δικαιώματα των πολιτών και η πανδημία ευλογιάς, προέκυψε και υπερτονίστηκε ακριβώς για τον σκοπό αυτό. («Μην μιλάς πια για τη Ρωσική Τυραννία», δήλωνε ο Ross, γιατί -σύμφωνα μ’ αυτόν- δεν υπήρχε «τίποτα τόσο τρομερό» όσο οι αξιωματούχοι υγείας της πόλης που προέτρεπαν τον κόσμο να εμβολιαστεί κατά της ευλογιάς.)
  • Ο πανικός από την επιδημία της ευλογιάς που προκλήθηκε από τους γιατρούς είναι «ανόητος». Η ευλογιά δεν είναι στην πραγματικότητα επιδημία και το Μόντρεαλ έχει «πολύ λίγες περιπτώσεις». (Οι θάνατοι έφτασαν στο 2 του πληθυσμού της πόλης).
  • Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές αρχές που νομιμοποιούν το επιχείρημά σας να αποφύγετε και να αρνηθείτε τον εμβολιασμό κατά της ευλογιάς. 

Βέβαια, χάρη στο εμβόλιο, η φοβερή ασθένεια της ευλογιάς εξαφανίστηκε οπότε σταμάτησαν και οι εμβολιασμοί. Το τελευταίο κρούσμα ευλογιάς στη Γη εμφανίστηκε στη Σομαλία το 1977 ενώ στην Ελλάδα, η τελευταία επιδημία ευλογιάς εμφανίστηκε το 1951 στην Μάνδρα Αττικής και ο εμβολιασμός σταμάτησε το 1980. Την ίδια εποχή σταμάτησε ο προληπτικός εμβολιασμός σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού η ασθένεια πλέον κηρύχτηκε εκριζωμένη. 

Εκείνο που απέμεινε από το αντιεμβολιαστικό κίνημα του 1885 είναι οι χιλιάδες των νεκρών που πίστεψαν τον Ross και αρνήθηκαν τον εμβολιασμό. 

Είναι, πραγματικά, εντυπωσιακό, πόσο ίδια είναι τα παράλογα αντιεμβολιαστικά επιχειρήματα του 1885 με αυτά του 2021.

Όμως, αν μπορεί κανείς να εκφέρει μια μεγαλόψυχη δικαιολογία για τους αντιεμβολιαστές του 1885 κατανοώντας το χαμηλό πνευματικό, πολιτιστικό, μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο της εποχής, ΔΕΝ μπορεί να κάνει το ίδιο για εκείνους τους 2021, μετά από 136 ολόκληρα χρόνια.

Το 2021 ΔΕΝ είναι 1885! 

 

Σπάρτη 30-8-2021
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων