Vekrakos
Spartorama | Μια Τραγική κι Επικίνδυνη Κυβέρνηση

Μια Τραγική κι Επικίνδυνη Κυβέρνηση

Spartorama 25/10/2021 Εκτύπωση Άρθρα Ιστορία Κοινωνία Πολιτική
Μια Τραγική κι Επικίνδυνη Κυβέρνηση
Στην αντίπερα πολιτική όχθη υπομειδιούν οι αριστερές πολιτικές δυνάμεις, καθώς βλέπουν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει πράξη, ό,τι δίστασαν να κάνουν αυτοί όταν κυβέρνησαν τη χώρα
Οδός Εμπόρων

Οι Έλληνες πολίτες γίνονται μάρτυρες καθημερινά γεγονότων που δύσκολα μπορεί να τα περιγράψει κανείς πόσο μάλλον να τα πιστέψει. Η νομιμότητα παραχωρεί τη θέση της στην παρανομία, το ψέμα γίνεται αλήθεια, η δικαιοσύνη παρακολουθεί σιωπηλή την αδικία να θριαμβεύει και κάθε τι που παραπέμπει σε Χριστό και πατρίδα χαρακτηρίζεται αναχρονιστικό, περιττό κι επικίνδυνο για τη ζωή μας!. Την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί εκπρόσωποι σπεύδουν να εκφράσουν στις εθνικές εορτές (έρχεται η 28η Οκτωβρίου) την αξία της τιμής σε ηρωικούς προγόνους, την ίδια στιγμή εξαντλούν όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την επικράτηση στην κοινωνία μιας πολυπολιτισμικής πραγματικότητας, που παραμελεί σκοπίμως αν δεν αλλοιώνει την ιστορία μας, που προωθεί «δικαιώματα» των λοάτκοι (είναι αυτοί που πριν λίγα χρόνια σήκωσαν πανό στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη το οποίο έγραφε «να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς»!), που προσπαθεί να εκκενώσει, εκτός από πόλεις και χωριά εν μέσω πυρκαγιών, τις ψυχές των Ελλήνων από κάθε ελληνορθόδοξο ιδανικό. Στην αντίπερα πολιτική όχθη υπομειδιούν οι αριστερές πολιτικές δυνάμεις, καθώς βλέπουν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει πράξη, ό,τι δίστασαν να κάνουν αυτοί όταν κυβέρνησαν τη χώρα.

Ας δούμε όμως γεγονότα που πιστοποιούν όλα τα παραπάνω:

  • Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια ενώ στην αρχή δεν άρεσε στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέχεια όπως δυστυχώς βλέπουμε υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση από την κυβέρνηση μας, όπως άλλωστε έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή της κυβέρνησης μας σε πολιτικά ατοπήματα των Σκοπίων που ζητούν με πράξεις διεκδικήσεις πέρα από κάθε λογική. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, τους δώσαμε το δάκτυλο κι αυτοί θέλουν να μας φάνε το χέρι. Αλήθεια γιατί εδώ και κάποια χρόνια έχει επιβληθεί ο νόμος της σιωπής σχετικά με τα ευρήματα στο λόφο Καστά στο νομό Σερρών; Ποια συμφέροντα υπηρετούνται με τη σιωπή αυτή; Θα μας εξηγήσει κανείς;
  • Με αφορμή τον κορονοϊό ματαιώθηκε κατ’ επανάληψη η παρέλαση στις εθνικές εορτές. Όταν μάλιστα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας την 28η Οκτωβρίου 2020 εκδηλώθηκε η πρόθεση να γίνει αυτοκινητοπομπή με γαλανόλευκες για να τιμηθεί έστω κι έτσι η εθνική επέτειος , η κυβέρνηση δείχνοντας τα άμεσα αντανακλαστικά της λίγες μέρες πριν, εξέδωσε απόφαση που θα τιμωρούσε με πρόστιμο τους παραβάτες από 2.000 -10.000 ευρώ!. Μόνο εκείνη την ημέρα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα μετέδιδε τον ιό. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες τα αυτοκίνητα και οι επιβάτες τους ήταν παντελώς ακίνδυνα. Το ίδιο διάστημα ο συνωστισμός σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε σούπερ μάρκετ, σε τράπεζες, οι διαδηλώσεις αλλοδαπών όποτε αυτοί το επιθυμούσαν ήταν αναγκαία κοινωνική πραγματικότητα. Φέτος όπως ακούσαμε θα γίνει παρέλαση εκτός από κάποιες περιοχές που ο στρατηγός κορονοϊός αποφάσισε τη ματαίωση τους. Το αλαλούμ βέβαια του υπουργείου παιδείας δεν το γλιτώσαμε ούτε σε αυτή την περίπτωση. Οι μαθητές μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν με ακρίβεια αν και πόσοι θα παρελαύνουν. Ελπίζουμε αύριο να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Πάντα με την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος της μία μόνο ώρας εις ότι αφορά τη διάρκεια της παρέλασης. Πριν λίγες ημέρες όμως που οι αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας έκαναν πορεία, χωρίς μάσκες βεβαίως, δεν τέθηκε θέμα χρονικού περιορισμού. Η αστυνομία μάλιστα όπως μάθαμε περιφρούρησε την εκδήλωση τους. Συγνώμη ξεχάστηκα!. Πολυπολιτισμική κοινωνία είπαμε… Σεβασμός στη διαφορετικότητα. Εμείς που διαφέρουμε ως ορθόδοξοι κι Έλληνες γιατί δεν μας σέβεστε κύριε Μητσοτάκη και δεν μας αφήσατε την 28η Οκτωβρίου του 2020 να τιμήσουμε τους ήρωες του ’40; Αφού κάνατε επιτροπή για τα δικαιώματα των λοάτκοι (ντροπή σας παρεπιπτόντως ) γιατί δεν κάνετε και μια επιτροπή για την απόδοση τιμής στους ηρωϊκούς προγόνους μας; Πως είπατε; Κάνατε επιτροπή για τα 200 χρόνια από την εθνεγερσία του 1821 με επικεφαλής την κα Γιάννα Αγγελοπούλου. Δεν ξέρω αν τα έργα και οι ημέρες της επιτροπής αυτής θα πρέπει να μας γεμίζουν με υπερηφάνεια ή ντροπή. Στα Ιωάννινα μάλιστα έγινε με πρωτοβουλία της επιτροπής εκδήλωση με επίκεντρο τον Αλή Πασά!. Τι κι αν διαμαρτυρήθηκε ο Σύλλογος Σουλιωτών. Ποιος τους δίνει σημασία… Η ιστορία ξαναγράφεται. Αλλοίμονο μας.
  • Μεγάλης έκτασης επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί την ώρα του καθήκοντος τραυμάτισαν θανάσιμα νεαρό σεσημασμένο ρομά μετά από προσπάθεια του θανόντος να εμβολίσει τους αστυνόμους αφού πριν δεν σταμάτησε για έλεγχο ως όφειλε μετά από οδηγία των αστυνόμων!. Οι αστυνόμοι τώρα είναι εγκαλούμενοι. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε ανυπεράσπιστοι όλοι εμείς που βλέπουμε ρομά να μπουκάρουν στα σπίτια μας. Η σοβαρότητα, η αποτελεσματικότητα και η δικαιοσύνη του κρατικού μηχανισμού σε όλο της το μεγαλείο. Πάνω απ’ όλα η εγκαθίδρυση αισθήματος ασφαλείας στους νομοταγείς πολίτες…
  • Το Δεκαπενταύγουστο αλλά και γενικότερα σε αρκετές θρησκευτικές εορτές απαγορεύθηκαν οι λιτανείες. Η Αμάλ όμως «λιτανεύθηκε» κανονικά στην Ελλάδα το ίδιο χρονικό διάστημα. Παράλληλα ο αρχιεπίσκοπος λιτανεύει τη σιωπή του μπροστά σε τέτοια απαράδεκτα για την Ορθοδοξία γεγονότα. Η σιωπή σας στην περίπτωση αυτή δεν είναι χρυσός μακαριότατε. Είναι συνενοχή στην προσπάθεια της νέας τάξης πραγμάτων για την αποχριστιανοποίηση της πατρίδας. Ευτυχώς υπήρξε αντίδραση στη Θεσσαλονίκη και θα γίνει η λιτανεία της εικόνος του Αγίου Δημητρίου. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια στην αντίδραση αυτή.
Φωτεινή εξαίρεση η προσπάθεια αμυντικής θωράκισης της πατρίδας. Ας μην πανηγυρίζουμε όμως. Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες κι απαιτείται σύνεση, επαγρύπνιση κι εθνική ομοψυχία. Μην ξεχνάμε ότι με τις ορδές των αλλοεθνών που αυξάνονται συνεχώς, μεγαλώνουν και οι πιθανότητες οι εχθροί της πατρίδας να βρίσκονται εντός των συνόρων και να είναι έτοιμοι για δράση όταν πάρουν το μήνυμα. 

Ας κρατηθούμε από την πίστη μας. Η θερμή προς τον Κύριο προσευχή κάνει θαύματα. Μπορεί όπως φάνηκε από τα παραπάνω μια τραγική κι επικίνδυνη κυβέρνηση (συνέχεια των προηγουμένων) να βρίσκεται στο τιμόνι της πατρίδας, αλλά Αυτός που ορίζει τα πάντα είναι ο Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου. Η μετάνοια μας, σώζει κι εμάς και την πατρίδα. Γιατί πατρίδα είμαστε όλοι εμείς.

 

Σκεπτόμενος Έλλην


Οδός Εμπόρων