Vekrakos
Spartorama | Λιτανεία, Κορωνοϊός, Πρόστιμα και Διχόνοια

Λιτανεία, Κορωνοϊός, Πρόστιμα και Διχόνοια

Spartorama 30/11/2021 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Πολιτική Υγεία
Λιτανεία, Κορωνοϊός, Πρόστιμα και Διχόνοια
Δυστυχώς η διχόνοια έχει περάσει σε μεγάλο μέρος των πολιτών
Οδός Εμπόρων

Παρότι είχε προαποφασιστεί -έχουν και εκεί υψηλό αριθμό κρουσμάτων- δεν έγινε σήμερα, λόγω βροχόπτωσης, η λιτανεία στην Πάτρα για την εορτή του Αγίου Ανδρέα. Έγινε εντός του Ιερού Ναού.

Εμείς δεν βρήκαμε το θάρρος να κάνουμε λιτανεία στην εορτή του πολιούχου μας. Φοβηθήκαμε όπως είναι προφανές τη διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα θεωρήσαμε ότι η προστασία του πολιούχου μας σε ενδεχόμενη λιτανεία δεν θα ήταν αρκετή να μας προστατέψει όσο αυστηρά μέτρα κι αν είχαν ληφθεί.

Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι μπορούμε να κυκλοφορούμε στην πόλη μας εκτός του πολιούχου μας... Βέβαια αν είχε γίνει λιτανεία θα γεμίζαμε χώμα και λάσπη. Είχαν γι΄ αυτό φροντίσει αυτοί που εκτελούν την αναμόρφωση του δρόμου μπροστά από τον ιερό ναό.

Αλήθεια θα μας πει κανείς ποιοί είναι οι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα έως την 26η Νοεμβρίου; Χάλια αδιόρθωτα που σηματοδοτούν περιφρόνηση του θρησκευτικού γεγονότος της εορτής του Οσίου Νίκωνος. Αν οι υπεύθυνοι δεν είναι πλήρως ανεύθυνοι ας φανερωθούν κι ας ζητήσουν συγνώμη. Είναι το λιγότερο που έχουν να κάνουν. Ζητείται υπευθυνότητα, λίγη ντροπή και συνείδηση.

Άρχισε το πρόγραμμα προστασίας από τον κορωνοϊό με τον κωδικό «κατοστάρι». Επειδή οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν γεμίσει τις ΜΕΘ και δεν βρίσκουν κρεβάτια οι εμβολιασμένοι νοσούντες από κορωνοϊό, ας πληρώσουν από την παχυλή(;) σύνταξη τους 100 ευρώ το μήνα.

Αυτοί που λένε ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν γιατί δεν συλλαμβάνονται; Πως ξέφυγε από τα μυαλά των κυβερνώντων μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία; Τελικά οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν την γλιτώνουν με τίποτα. Από τη μια ο κορωνοϊός, από την άλλη τα εμβόλια με τις παρενέργειες τους, βάλε και τη φυσιολογική φθορά της ηλικίας, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Κάτι ακόμη. Με όριο συνταξιοδότησης τα 67 έτη οι άνω των 60 ετών συμπολίτες μας την έχουν πατήσει άσχημα. Δύο rapid την εβδομάδα για να πάνε στη δουλειά. 100 ευρώ πρόστιμο το μήνα ως ανεμβολίαστοι τι θα μείνει στο τέλος; Κράτος πρόνοιας σου λέει ο άλλος. Μήπως αν σταματήσουν να δουλεύουν και πάρουν τα χρήματα του ταμείου ανεργίας θα είναι καλύτερη η οικονομική τους κατάσταση με δεδομένο ότι θα γλιτώσουν τα rapid;

Ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς μας αποκάλυψε πρόσφατα ότι υπάρχουν 9 θεραπείες για τον κορωνοϊό! Δεν θα κυκλοφορήσουν όμως πριν ξεπουλήσουν τα εμβόλια οι εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς και ισχύος. Όλα για την υγεία και την προστασία μας...

Τώρα βέβαια αν είσαι νοματαίος π.χ. αρχιεπίσκοπος κ.τ.λ. όλο και κάποιο εξαιρετικό φάρμακο θα σου χορηγηθεί. Η ισότητα των πολιτών στην πλήρη εφαρμογή της.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι η διχόνοια του λαού με αφορμή τα εμβόλια. Διχόνοια που επιμελώς καλλιεργούν εδώ και πολύ καιρό πολιτικοί, επίσκοποι και φυσικά ιατρικοί τηλεμαϊντανοί. Δυστυχώς η διχόνοια έχει περάσει σε μεγάλο μέρος των πολιτών.

Σε μια περίοδο που παγκόσμια γεγονότα λαβαίνουν χώρα με επίκεντρο τη νοτιοανατολική μεσόγειο κάποιοι φρόντισαν αφού αλλοίωσαν επί χρόνια τον κοινωνικό ιστό με την αθρόα λαθρομετανάστευση, να κάνουν τους Έλληνες να αντιμετωπίζουν με καχυποψία και φόβο τον κάθε συμπολίτη τους. Η καλημέρα έδωσε τη θέση της στην ερώτηση; Έκανες το εμβόλιο; Σε ποια δόση είσαι; Ποιας εταιρείας το εμβόλιο έκανες; Λες και το εμβόλιο είναι αυτοκίνητο ή δεν ξέρω κι εγώ τι και ψάχνουμε εταιρείες, προϊόντα και χαρακτηριστικά αυτών (βλέπε παρενέργειες, σιγά μην μας ακούσουν).

Η πνευματική φτώχεια και η αποξένωση από το Θεό και την ελευθερία που έδωσε στα πλάσματά Του στην πιο ακραία μορφή της. 200 χρόνια από το 1821 φέτος και η πραγματική ελευθερία πιεζόμενη ασφυκτικά από τη σημερινή πραγματικότητα ψάχνει να βρει τις ρίζες της στην Αρεόπολη, στα Δερβενάκια, στο Βαλτέτσι κι όπου υπάρχει έστω και μια σταγόνα αίμα των ηρώων του ΄21. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πέρα από κάθε φαντασία και λογική.

Η προσευχή, η πίστη και η αγάπη για Χριστό, πατρίδα και συνάνθρωπο ας γίνουν στάση ζωής για όλους μας. Η πατρίδα ανάμεσα σε ιστορικές συμπληγάδες καλείται να επιβιώσει.

Ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Όταν οι ταγοί αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, ο λαός δηλαδή ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να βγει μπροστά, να οπλιστεί μα θάρρος και να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της πατρίδος μακριά από κομματικές λογικές και προσεγγίσεις που μοναδικό αποτέλεσμα έχουν την πολιτική επιβίωση όσων ευθύνονται για την εικόνα της Ελλάδας σήμερα. Γιατί πατρίδα είμαστε όλοι εμείς κι έχουμε τεράστια ευθύνη, απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας για την κοινωνία που τους παραδίδουμε και φυσικά απέναντι σε όλους όσους έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε να έχουμε πατρίδα και να κυκλοφορούμε στα άγια χώματα της.

Σκεπτόμενος Έλλην


Οδός Εμπόρων