Vekrakos
Spartorama | Ιερά Παράκληση στην Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσας Κούμπαρη

Ιερά Παράκληση στην Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσας Κούμπαρη

Spartorama 06/08/2023 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Ιερά Παράκληση στην Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσας Κούμπαρη
Τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Το απόγευμα της Τρίτης 1η Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τέλεσε την πρώτη Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσας Κούμπαρη.

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε Αγιασμό αφενός για την ύδρευση, που έφτασε πλέον στην Ιερά Μονή, ύστερα από οργανωμένη προσπάθεια, αφετέρου για το νέο μήνα, που αποτελεί και μήνα της Παναγίας μας.

Με την ολοκλήρωση της Παράκλησης τον λόγο πήρε ο Καθηγούμενος της Μονής και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες, για όλα τα θεάρεστα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στη Μονή, αρχικά προς την Υπεραγία Θεοτόκο και στη συνέχεια προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για το ανύστακτο ενδαφέρον και την καθοδήγησή του, προς τις Ενορίες Παλαιοπαναγιάς, Ξηροκαμπίου και Ανωγείων, τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παλαιοπαναγιάς και προς όλους όσοι συμπαραστέκονται με οιονδήποτε τρόπο στην προσπάθεια αναβίωσης της μοναστικής ζωής στον ευλογημένο αυτό τόπο.

Η εσπερινή λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με πνευματική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τόσο τον π. Ραφαήλ, όσο και όλους όσοι έχουν συμβάλει στην αναγέννηση του ευλογημένου αυτού χώρου, επισημαίνοντας παράλληλα την σπουδαιότητα των Μοναστηριών, ως πνευματικών φάρων και σταθμών ψυχικής γαλήνης. Κατακλείοντας την ομιλία του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Θεομάνα και Μάνα όλων μας, την Υπεραγία Θεοτόκο, που πάντα στέκεται δίπλα μας για να μας παρηγορήσει, να μας γαληνεύσει και να μας καθοδηγήσει.








(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)


Οδός Εμπόρων