Vekrakos
Spartorama | Ρασοφορία μοναχής και ετήσιο μνημόσυνο μοναχής Παντανάσσης στην Ι.Μ. Καστρίου

Ρασοφορία μοναχής και ετήσιο μνημόσυνο μοναχής Παντανάσσης στην Ι.Μ. Καστρίου

Spartorama 05/08/2023 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Ρασοφορία μοναχής και ετήσιο μνημόσυνο μοναχής Παντανάσσης στην Ι.Μ. Καστρίου
Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Το πρωί της Τρίτης 1η Αυγούστου 2023, στην Ι.Μ. Καστρίου, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ακολούθησαν το ετήσιο μνημόσυνο της μοναχής Παντανάσσης και η ρασοφορία μίας νέας μοναχής, καταγόμενη από τη Νεάπολη, η οποία έλαβε το όνομα Ειρήνη.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, πριν την ρασοφορία, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε αρχικά για την αείμνηστη μοναχή Παντάνασσα, που χαρακτηριζόταν από την βαθιά πίστη της στον Θεό, την εργατικότητα, την άδολη αγάπη και την καρτερικότητά της. Παράλληλα αναφέρθηκε στις άλλες αείμνηστες μοναχές, που πρόσφεραν τα μέγιστα στον ευλογημένο αυτό χώρο τα τελευταία χρόνια, όπως και στην Γερόντισσα Θεοδούλη που συνεχίζει να μονάζει και να προσφέρει τη σοφία και την αγάπη της στους ευλαβείς προσκυνητές. 

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τη νέα μοναχή, η οποία ασκήτευσε για τρία χρόνια στο ακρωτήριο Μαλέα, που έχει και την ονομασία ‘’Μικρό Άγιο Όρος’’,  και πλέον θα συνεχίσει την αφιέρωσή της στον Πανάγαθο Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο στην ιστορική αυτή Ιερά Μονή προσφέροντας παράλληλα τις πολύτιμες υπηρεσίες της και συντελώντας στην συνέχεια της μοναστικής ζωής.







(φωτογραφίες: Χρήστος Μπουρουϊάνα)


Οδός Εμπόρων