Vekrakos
Spartorama | «Μέγιστη ευλογία για τη Σπάρτη η εκλογή του Αρχιμανδρίτου π. Θεόφιλου ως βοηθού Επισκόπου» από τον Διαμαντή Δημητράτο

«Μέγιστη ευλογία για τη Σπάρτη η εκλογή του Αρχιμανδρίτου π. Θεόφιλου ως βοηθού Επισκόπου» από τον Διαμαντή Δημητράτο

Spartorama 21/10/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
«Μέγιστη ευλογία για τη Σπάρτη η εκλογή του Αρχιμανδρίτου π. Θεόφιλου ως βοηθού Επισκόπου» από τον Διαμαντή Δημητράτο
«Απετέλεσε αγαπητό πνευματικό παιδί του αειμνήστου π. Διονυσίου Μπέκου και μέλος της αδελφότητας της Ι. Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων»

Χαράς Ευαγγέλια και ευλογία μεγάλη η τοποθέτηση του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτου π. Θεόφιλου, ως Επισκόπου Λακεδαιμονίας και βοηθού Επισκόπου στη Μητρόπολη Σπάρτης και Μονεμβασίας.

Ο π. Θεόφιλος Μαντζαβράκος πέραν της πλούσιας γνώσης και εμπειρίας του ασκώντας τα χρέη του Πρωτοσύγκελου δίπλα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. κ. Ευστάθιο του οποίου η προσωπικότητα είναι γνωστή στο πανελλήνιο, κοσμείται και ξεχωρίζει για το ήθος, την πνευματικότητα, την σεμνότητα και ταπείνωση του.

Απετέλεσε αγαπητό πνευματικό παιδί του αειμνήστου π. Διονυσίου Μπέκου και μέλος της αδελφότητας της Ι. Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων όπου ωρίμασε πνευματικά ζώντας την μοναστική και μυστηριακή ζωή του μοναστηριού δίπλα στο ξεχωριστό γέροντα Εφραίμ Ηγούμενο της Μονής.

Μεγάλωσε δίπλα στον μακαριστό Γέροντα Διονύσιο και γαλουχήθηκε από αυτόν στις αρχές της Ορθόδοξης Πίστης και της γνήσιας Εκκλησιαστικής ζωής.

Από τον ίδιο το Γέροντα μάλιστα παρέλαβε λίγο πριν την κοίμηση του κάποια πολύτιμα προσωπικά κειμήλια ως πνευματική σκυτάλη.

Πρέπει να υπογραμμιστούν ιδιαίτερα οι πνευματικοί δεσμοί ανάμεσα στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Ευστάθιο και τον π. Θεόφιλο καθώς ήταν χρόνια πολλά δίπλα του και τον είχε ξεχωρίσει από πολύ νωρίς.

Ευχόμαστε από καρδιάς στον σεβαστό μας π. Θεόφιλο πάντα άξιος και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, του Ηγουμένου αλλά και του Γέροντα του αειμνήστου π. Διονυσίου να συνεχίσει τον αγώνα τον καλό με την ίδια σεμνότητα που τον διέκρινε πάντα.

 

Να έχουμε την ευχή σου Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Λακεδαιμονίας π. Θεόφιλε

Ο Χριστός και η Παναγία να σε στηρίζουν στο έργο που αναλαμβάνεις


Διαμαντής Δημητράτος
Νομικός Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου


Οδός Εμπόρων